Açık Lise'de 40 zorunlu ders görünüyor

edwardMOHCTA

Hectopat
Daha fazla  
1686312969899.png

1. sınıfta Açık Lise'ye geçmiştim ve zorunlu ders sayımın oldukça fazla olduğunu fark ettim. Neden böyle bilmiyorum. Bu yıl mezun olamayacağım zorunlu ders durumu ne kadar sürecek ve tahmini olarak ne zaman bitirebileceğim konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Eki Görüntüle 1813638

1. sınıfta Açık Lise'ye geçmiştim ve zorunlu ders sayımın oldukça fazla olduğunu fark ettim. Neden böyle bilmiyorum. Bu yıl mezun olamayacağım zorunlu ders durumu ne kadar sürecek ve tahmini olarak ne zaman bitirebileceğim konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Bir dönemde max 8 ders alabiliyorsunuz yani 5 dönemde biter en az yani 12.sınıfın ilk dönemine tekâmül eder. Ama 40 ders demek 8 dönem anlamına gelir normalde fazla ders almaya bakın.

Bir dönemde max 8 ders alabiliyorsunuz yani 5 dönemde biter en az yani 12.sınıfın ilk dönemine tekâmül eder. Ama 40 ders demek 8 dönem anlamına gelir normalde fazla ders almaya bakın.
Yanlış bilgi.
Her sınav dönemi 12 ders seçiyorsunuz. Şu an sınavlar çevrimiçi yapılmakta. Zorunlu derslerin hepsini geçmeniz gerekmekte. Kredileriniz tüm dersleri verdikten sonra 170'i geçmeli. Geçemezse seçmeli derslerle kredinizi tamamlamanız gerekmekte.
Kısacası tüm zorunlu dersleri vermek zorundasınız.

Önce 40 dersi geçeceksin, geçsen bile kredi yetmiyor(ben de yetmedi). Sonra bir kaç tane seçmeli dersi geçmen lazım. 18 yaş altı için yıl da 2 defa, 18 yaş üzeri için yıl da 3 defa sınav yapılıyor. 1 sınav da en falza 35 kredi alabilirsin. Mezun olmak için hem zorunlu dersleri geçmen hem de 170 kredi yapman gerekiyor. 18 yaş üzeri için en iyi ihtimalle(hiç bir dersten kalamazsan) 2.5 yıl sürüyor. Eğer 18 yaş altıysan daha uzun sürektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı