Açık lisede kaldığım dersler ne olacak?

altn09

Femtopat
Daha fazla  
Açık öğretim lisesine geçeceğim. Pek fazla kaldığım ders var. Zaten AÖL geçme en büyük sebebim bu, her neyse bu kaldığım derslerde edebiyat var. AÖL geçince yapmam gereken bir şey olacak mı? Biliyorum, kredi az alacağım ama pek sıkıntı değil. 1 sene sonra 2. dönem geri örgün eğitime geçeceğim. Kısacası şu an sınıfta kalmamak için AÖL geçiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O dersten 3 kez geçemezsen 45 altı puan alırsan muaf sayılıyorsun ve o dersten seçim yapman gerekmiyor. Yalnız dil anlatımı kesin vermen gerekiyor ama edebiyat'tan emin değilim muaf oluyor mu.

Ben açıktan menzun oldum. Merak ettiğin şeyler varsa sorabilirsin.

Zayıf derslerden sıkıntı çıkmıyor da sorumlu olduğun ders varsa o sıkıntı çıkartabiliyor diye biliyorum.
O dersten 3 kez geçemezsen 45 altı puan alırsan muaf sayılıyorsun ve o dersten seçim yapman gerekmiyor. Yalnız dil anlatımı kesin vermen gerekiyor ama edebiyat'tan emin değilim muaf oluyor mu.

Ben açıktan menzun oldum. Merak ettiğin şeyler varsa sorabilirsin.
Peki bu sınava girdiği halde geçemeyenler için geçerli değil mi?

Evet 3 kez geçemezsen muaf olursun. Dil anlatımda muaf yok mutlaka geçilmesi gerek.
9. sınıftan kalmışım edebiyattan haberim yoktu. Haliyle hiçbir sorumluluk sınavına da girmedim. Girmediğim 4 sınavların hepsi 'G' olarak gözüküyor. Bu bana bir sıkıntı çıkartır mı?
Şu anda sorumlu dersim yok.

Sorumlu kaldığın ders karşına ders olarak çıkar.

9. sınıftan kalmışım edebiyattan haberim yoktu. Haliyle hiçbir sorumluluk sınavına da girmedim. Girmediğim 4 sınavların hepsi 'G' olarak gözüküyor. Bu bana bir sıkıntı çıkartır mı?
Şu anda sorumlu dersim yok.
G olan girmedi heralde yok sıkıntı çıkartmaz ama o derslerin kredilerini alabilirdin onu kaçırdın. Başka sıkıntı olmaz, sürekli yeni ders ekleniyor zaten 2. dönem, 3. dönem diye.

12 sınıf için açık liseye geçeceğim 9. 10. sınıftan kalma geçemediğim dersler var ama sorumluluğunu verdim açık liseye geçtiğim zaman 9. ve 10. sınıftan geçemediğim dersleri seçmek zorunda mıyım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı