Açık lisede kredi düşük ise ne yapılmalı?

FRAGX

Hectopat
@333365 hocam ilk öncelikle sizlere sorayım, şu an 11. sınıfım açık liseye 2.5 ay önce geçtim ve kredim inanılmaz düşük, sağlık sorunlarımdan dolayı derslerden çok geri kaldım (5-5.5 yıl kadar) 9.sınıfa kadar okula gittim daha sonrasında çıraklığa geçip babamın çalıştığı fabrikada çırak olarak çalıştım fakat kalp hastası olduğum ve iş yeri polyester, tiner vb. ağırlıklı olduğu için kaldıramadım ve çıktım, daha sonrasında açık liseye geçtim. Geçtiğimiz günlerde ilk sınavlarıma neredeyse hiçbir şey bilmeden girdim. Az çok bir şeyler çözdüm fakat kafamda bir sürü soru işareti var aşağıda aklıma gelenleri sıralayacağım.

@333365 hocam ilk öncelikle sizlere sorayım, şu an 11. sınıfım açık liseye 2.5 ay önce geçtim ve kredim inanılmaz düşük, sağlık sorunlarımdan dolayı derslerden çok geri kaldım (5-5.5 yıl kadar) 9.sınıfa kadar okula gittim daha sonrasında çıraklığa geçip babamın çalıştığı fabrikada çırak olarak çalıştım fakat kalp hastası olduğum ve iş yeri polyester, tiner vb. ağırlıklı olduğu için kaldıramadım ve çıktım, daha sonrasında açık liseye geçtim. Geçtiğimiz günlerde ilk sınavlarıma neredeyse hiçbir şey bilmeden girdim. Az çok bir şeyler çözdüm fakat kafamda bir sürü soru işareti var aşağıda aklıma gelenleri sıralayacağım.
Kaç krediniz var?

Krediniz az ise yapacak çok bir şey yok. Sınav seçer iken kredinizi 35'e tamamlamaya dikkat edeceksiniz o kadar. İlk zorunluları ekleyeceksiniz ardından seçmeli ekleyerek 35'e tamamlayacaksınız. Alt tarafı mezun olmanız için almanız gereken 170 kredi var ve bunları da halledersiniz. Dersleri geçtikten sonra gerisi kolay.

19 kredim kaldı fakat mezun olmak için başarılı bir şekilde geçmem gereken 13 ders var. Benden size tavsiye krediden çok zorunlu derslere yönelin. Zaten bir sınavda 12 dersin sınavına girebiliyorsunuz. Krediyi halletmeniz çok da zor olmaz diye düşünüyorum.

1703569811743.png

Öncelikle geçmiş olsun.
AÖL ve MAÖL öğrencilerine tavsiyemiz zorunlu derslerini bir an evvel vermeniz. Başarısız olacağınıza inandığınız derslerden sınava girmeye özen gösterin. 3 defa başarısız olduğunuz zorunlu dersten muaf olacaksınız bu şekilde.
6 kredilik matematik dersinden muaf olunca, onun yerine 6 kredilik seçmeli derslerden seçeceksiniz. Burası biraz kafa bulandırabilir biraz ama anlayacaksınız.
Zorunlu dersleri bir an önce verip hızlıca mezun olabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı