Çözüldü Acık lisedeki dönemimiz nereden anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zehels

Centipat
Daha fazla  
Hangi dönemdeyim ve hangi kitapları almam lazım? Kac dönem okumam lazım ve kac kredi ile mezun olabilirim? Acık klise hakkında pek fikrim yok da.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-07 221126.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-07 221126.png
    26,2 KB · Görüntüleme: 87
@Zehels, kitabı dönemine göre alacaksınız çünkü sorular oradan soruluyor ve her dönem farklı bir sınıfı ifade eder.
  • 1 ve 2. dönem 9. sınıfın 1 ve 2. dönemi.
  • 3 ve 4. dönem 10. sınıfın 1 ve 2. dönemi.
  • 5 ve 6. dönem 11. sınıfın 1 ve 2. dönemi.
  • 7 ve 8. dönem 12. sınıfın 1 ve 2. dönemi.

2 dönemi ben resimden bakar mısın hocam anlamadım pek ben 10 sınıfım ama 2 dönem diyor

@Zehels, demek ki alt dönemlerden kalma dersiniz var. Önce onları alacaksınız. Örneğin bir dersin 6. dönemini almadan önce, alt dönemden kalma dersleri varsa önce onları seçeceksiniz. Sonra diğerlerini seçeceksiniz.

Ne demek, önemi yok. Sizin sorununuz çözülene kadar size yardımcı olacağım. Şimdi, açık lise sitesine girip sol taraftaki seçeneklerin fotoğrafını bir atar mısınız? Nereden bakıldığını tam olarak hatırlayamadım ya da ders seçim ekranındayken seçmek istediğiniz dersin önceki dönemleri varsa önce onları seçeceksiniz. Örneğin Türk Dili ve Edebiyatı 4 dersini almadan önce 3'ü, varsa eğer 3'den önce ikiyi alacaksınız.

hocam böyle önceki dönemden cok ders var

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-09 000710.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-09 000710.png
    16,1 KB · Görüntüleme: 27
  • Ekran görüntüsü 2024-09-09 000824.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-09 000824.png
    24,4 KB · Görüntüleme: 24
@Zehels, bak yanında muaf yazan dersleri almak zorunda değilsin. Mesela Fizik 1'in yanında muaf yazıyor. Muaf ve seçmeli dersler dışındaki tüm dersleri almak zorundasınız. İstesen muaf dersi de alabiliyorsun da hiç onunla uğraşmaya gerek yok. Ortak dersin fazla, önce onları vermekle uğraşabilirsin.

@Zehels, bak yanında muaf yazan dersleri almak zorunda değilsin. Mesela Fizik 1'in yanında muaf yazıyor. Muaf ve seçmeli dersler dışındaki tüm dersleri almak zorundasınız. İstesen muaf dersi de alabiliyorsun da hiç onunla uğraşmaya gerek yok. Ortak dersin fazla, önce onları vermekle uğraşabilirsin.
ilk 6 dönem altı olanlarımı alim 6 dönem altı olanlar zorunlumu

@Zehels, evet. Basit dille anlatayım: Şimdi, siz 6. dönemdesiniz. 6. dönem derslerini almanız gerekir ama 6. dönem derslerini almadan önce alt sınıflardan yani alt dönemlerden almanız gereken dersler varsa önce onları alacaksınız. Örneğin Türk Dili ve Edebiyatı 6'yı almadan önce 2, 3, 4, 5 varsa onları alacaksınız. Diyelim ki Fizik dersinizin alttan dersi yok, onda direkt 6'yı alabiliyorsunuz. Mantık şu: Önce alttan dersleri yani alt rakamlı dersleri alıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı