Çözüldü Açık liseden mezun olmadan üniversiteye kayıt yaptırılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Merhaba, size net bilgi vermek isterim: Şimdi, liseden bir sene içerisinde mezun olabilecek durumdaysan üniversiteye gidebiliyorsun. Üniversiteye geçici diploma ile kayıt yaptırırsın. Sonra kalan derslerini verince de asıl diplomanı üniversiteye götürürsün. Üniversiteler bunun için sene sonuna kadar mühlet tanıyor. Bu sene kazanırsanız Aralık 2024'e kadar diplomanızın aslını götürmeniz gerekir yoksa üniversiteden kaydınız silinir. Özetle, liseyi bir senede bitirebilecek durumdaysanız evet; kayıt yaptırabilirsiniz.
3 zorunlu dersim kaldı, 230 kredim var. Yani evet mezun olabiliyorum bir dönem içerisinde. Verdiğiniz bilgi kesin bir bilgidir değil mi?

Üniversite kaydınızı yapabildiniz mi?

Benim de önümüzdeki sene YKS'ye girip üniversiteye girme hedefim var fakat Temmuz'da, Temmuz olmaz ise aralık ayında olacak açık öğretim sınavları sonrasında mezun oluyorum yani YKS'den 1 veya 6 ay sonra. Temmuz'da sınava girsem dahi sınav sonuçları açıklanana kadar üniversite kayıtları bitmiş olma ihtimali var. Geçici diploma muhabetti doğru ise geçebiliyorum yoksa 1 sene çöp olmuş olacak.

Bu konu çok fazla kafamı karıştırıyor o yüzden cevabınız benim için çok değerli.
Şimdiden teşekkürler...

Üniversite kaydınızı yapabildiniz mi?

Benim de önümüzdeki sene YKS'ye girip üniversiteye girme hedefim var fakat Temmuz'da, Temmuz olmaz ise aralık ayında olacak açık öğretim sınavları sonrasında mezun oluyorum yani YKS'den 1 veya 6 ay sonra. Temmuz'da sınava girsem dahi sınav sonuçları açıklanana kadar üniversite kayıtları bitmiş olma ihtimali var. Geçici diploma muhabetti doğru ise geçebiliyorum yoksa 1 sene çöp olmuş olacak.

Bu konu çok fazla kafamı karıştırıyor o yüzden cevabınız benim için çok değerli.
Şimdiden teşekkürler...
Ben tercih yapmadım fakat bir sıkıntı yaşamazsınız. Çok araştırdım ben de zamanında, YKS’ye girdikten sonra temmuzda mezun oluyorsanız hiç bir sorun zaten yok, kafanızı büyük ihtimal aralık ayında yapılan sınavlar kurcalıyordur. Aralık ayında yapılan sınavlardan önce MEB genelde eylül ayı gibi ek sınav koyar üniversiteye gidenler için, onlara girebilirsiniz. Aralık ayı sınavına gelicek olursak her ne kadar insanlardan bu konu hakkında bir sürü cevap almış olsam da benim içim bir türlü rahat etmedi bu konuda, size de yanlış referans olmak istemem. Sadece diyebileceğim tek şey, bu sene diyelim geçici diplomayla kayıt yaptırdınız, 31 Ocak 2026 tarihine kadar üniversitenize asıl diplomanızı teslim etmeniz gerekir. Ve bazı üniversiteler AÖL’den mezun olmayan ama üniversiteye “Mezun Olabilir” adı verilen belgeyle kayıt yaptıran öğrencilere ders vermeyebiliyor mezun olana kadar, en azından benim aradığım bir üniversite böyle demişti. Başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı