Açık lisenin zorlukları nelerdir?

• Konuyu başlatan 453476
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 71
  • Görüntüleme 4.921
Hocam sınavlara çalışamam diye korkuyorum.
Sınavlar oldukça basit oluyor. İsterseniz çıkmış sorulara bakabilirsiniz.

Ayrıca etrafımdaki insanlar, açık liseye geçince okulu bıraktı muhamelesi yapar.
Etrafındaki insanlar bilip bilmeden konuşur. Fen lisesindeki öğrenciler de geçiyor, onlar bırakıyor mu? Hayır, tam tersine okulda alacağı eğitime göre kendi çabalarıyla daha iyisini yapıyorlar ve iyi bir üniversiteye gidiyorlar.

Son düzenleme:
3 yıldır açık liseye gidiyorum ve yalnızlık çok ağır gelmeye başladı. Bence asosyal bir yapınız varsa, arkadaşınız yoksa veya çok az varsa açık liseyi tercih etmeyin. 2 yıl boyunca aileden başka birini görmemeyi veya çok az görmeyi herkes kaldıramayabilir.

Ben zamanında normal liseyi 3 yıl okuduktan sonra (1 yıl da sınıfta kaldım) bazı sorunlardan dolayı açık liseye geçip öyle bitirmiştim. Çok daha kolay oldu. Sınavlara 1 ay kala her gün 1 saat halk eğitimden aldığım açık lise kitaplarını okuyup ünite sonlarındaki testleri çözüyordum. Sınavlar gayet kolay zaten. Çünkü her yaştan çeşit çeşit insan bu açık liseye geldiği için sınavları özellikle pek zor yapmıyorlar. Üniversiteye geçerken de açık ya da normal liseden mezun oluşun fark etmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı