Çözüm Açık liseye geçersem hayatım biter mi?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yok zaten :) Konuda ben de onu belirtmeye çalışıyordum aslında. Çok fazla ön yargı var.

Hayır. Bir tek iş yeri açma belgesi alamıyorsun da çok da gerekli değil bence.

Yani onlarda bizde aynı şekil lise mezunu sayılıyoruz ve aynı iş bulma şansına sahip oluyoruz. Doğru muyum?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,
Düşündüm ve taşındım. Forum üzerinde ve çevremde gördüğüm soruları dilim döndüğünce bu şekilde konu açarak anlatmaya karar verdim. Bilgi paylaştıkça güzeldir ve soruları forum üzerinden bu şekilde cevaplandırmak istiyorum. Umarım sizler için faydalı olur diyelim ve ilk sorumuzu cevaplayalım. Her soru için ayrı konu açacağım.

Açık liseye geçersem hayatım biter mi?
İlk öncelikle bu soru için şunu söyleyebilirim ki normal lise ve açık lise arasında bir uçurum yok. Açık lise öğrencileri de YKS sınavına girebiliyor, örgün eğitim öğrencileri de üniversite sınavına girebiliyor ve açık lise öğrencileri üniversite okuyamaz diye bir kural da yok. Mühendislik, tıp vs. gibi bölümlere gidildiğinde de açık lise öğrencisi olunduğu için puan kırılma vs. gibi durumlar da olmuyor.

Milletin ağzında da böyle klasik bir laf dönüyor, biliyorum. Açık liseye geçersen yapamazsın, açık lise bitirmek dezavantajlı olur falan derler her zaman için. Okuduğun lisenin mezunu olmak varken açık lise mezunu olmak iyi değil derler. Onun için şunu söyleyebilirim ki alınan diplomanın bir önemi yok. Lise diplomasına göre işe alan bir yer de tabii ki yok. Zaten üniversite mezunları bile işsiz kalabiliyor bazı zamanlarda.

Benim düşünceme göre gidilen lise Galatasaray lisesi falan değilse zaten lisenin adamakıllı bir şey katacağını açıkçası sanmıyorum. Galatasaray lisesi gibi güzel liselerde okumak tabii ki ayrıcalıklı olacaktır ama bir süreden sonra başarıyı belirleyen önemli unsur tabii ki kişinin kendi çalışması ve gayretidir. Burada diğer liseleri biraz yermiş gibi oldum ama işini hakkıyla yapan öğretmenlerimiz de tabii ki var. Onların hakkını yememek gerek.

Onun için okunulan ya da gidilen lisenin bir önemi yok. Önemli olan kişinin kendini geliştirebilmesidir. Açık lise okuyup çok çok iyi başarılara imza atan öğrenciler tabii ki var. Yok değil. Kısacası açık liseye geçince hayatınız bitmiyor. Çevrede bilip bilmeden konuşan illaki her yerde olacaktır. Onları çok umursamayın ve açık lise gibi bir fırsatı isterseniz değerlendirebilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar, okuduğunuz için teşekkürler.
Hayır lakin kendini geliştirmen ve bir adım önde olman lazım.
 
Okunan lisenin değil, bitirilen üniversitenin önemi var. Açıktan lise okumanın dezavantajı yok. Hatta üniversite sınavlarına daha iyi hazırlanma ortamı sunabilir. Dershane gibi oluyor. Ve normal liselere göre daha rahat. Böyle dedim diye normal lise bırakılmaz tabii :) Sadece açıktan okumak zorunda kalanlar için diyorum. Kişi okumak istedikten sonra gerisinin bir önemi yok.
 
Abartılan Ankara Fende bile bir şey yok. Öğretmenler ilgisiz, konular işlenmiyor vs. Sanırım en iyiler Galatasaray, Kabataş ve nadir 2-3 lise daha.

Herkes açık lise yapamazken herkes okuldan da yapamaz. Herkesin çalışma stili farklıdır.
 
Ben 12.sınıfta açık liseye geçmiştim ve iyi ki geçmişim dedim. Liseye pandemiden dolayı 1 buçuk sene gittim ama yine de keşke diyorum keşke hiç liseye gitmeseydim de direkt açık liseye geçseydim.
 
Benim Lise geçmişim pişmanlıklar ile dolu geçti. Ders de çalışmıyordum. Keşke açığa geçip para kazansaymışım bir sürü seçenek varmış önümde. Tabi tecrübesizlik, bilmiyordum. Ders çalışmayan lise de boşuna zaman kaybetmemeli bence çünkü artık hiçbir şeyin şakası kalmadı. Yaş ilerleyince daha iyi anlıyor insan.

Şimdiki liseli kardeşlerimle sabır ve kolaylıklar diliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı