Açık liseye gecilir mi?

metehanaa

Centipat
Açık lisede okuyanlara birkaç soru sormak istiyorum:
Sınavları yüz yüze ve basit mi oluyor?
Daha mı rahat hissettiriyor?
Örgün eğitimden açığa geçerken tasdikname alırken okul yönetimi veya açık liseye kayıt olurken okul yönetimi sorun çıkarıyor mu?
Açık liseden alınan diploma ile örgün liseden alınan diplomanın farkı var mı?
Kredi ve ders geçme olayları nasıl oluyor. bunlardan geçince ust sınıfa mı geciyoruz?

Önce ben de sana sorayım nasıl geçmeyi düşünüyorsun? Artık belli şartlar altında geçebiliyorsunuz bu şartları karşılayabiliyor musun?

Açık liseye geçişin bayağı zorlaştığını hatırlıyorum ama benim tavsiyem geçme, sonuçta hayatında bir kere liseye gideceksin. Doya doya yaşa bitince özleyeceksin o günleri. Ama açıkta tabii daha rahat olursun. Sana kalmış.

Açık liseye geçişin bayağı zorlaştığını hatırlıyorum ama benim tavsiyem geçme, sonuçta hayatında bir kere liseye gideceksin. Doya doya yaşa bitince özleyeceksin o günleri. Ama açıkta tabii daha rahat olursun. Sana kalmış.
Normal bir liseyi bitirmek artık kolay değil.Arkadaş o yüzden geçmek istiyor sanırım.

Sınavları yüz yüze ve basit mi oluyor?
Evet. Çalışırsan evet.
Daha mı rahat hissettiriyor?
Rahatlıktan ne anladığına bağlı. Okula gitmemek senin için rahatlıksa doğal olarak evet.
Örgün eğitimden açığa geçerken tasdikname alırken okul yönetimi veya açık liseye kayıt olurken okul yönetimi sorun çıkarıyor mu?
Şartları taşımıyorsan geçemezsin. Yasaktan önce de zorluk çıkarıyorlardı gerçi.
Açık liseden alınan diploma ile örgün liseden alınan diplomanın farkı var mı?
Hayır. Eşdeğer diploma, ikisinin adı da Lise Diploması.
Kredi ve ders geçme olayları nasıl oluyor. bunlardan geçince ust sınıfa mı geciyoruz?
AÖL' de sınıf kavramı yoktur dönem kavramı vardır. Zorunlu derslerini asgari gereken puanda verirsen yani geçersen, biter. Kredinin de 170 olması lazım tabii. Ve 5 dönem okuman lazım.

Evet. Çalışırsan evet.

Rahatlıktan ne anladığına bağlı. Okula gitmemek senin için rahatlıksa doğal olarak evet.

Şartları taşımıyorsan geçemezsin. Yasaktan önce de zorluk çıkarıyorlardı gerçi.

Hayır. Eş değer diploma, ikisinin adı da lise diploması.

AÖL'de sınıf kavramı yoktur dönem kavramı vardır. Zorunlu derslerini asgari gereken puanda verirsen yani geçersen, biter. Kredinin de 170 olması lazım tabii. Ve 5 dönem okuman lazım.

Gecebiliyorum 1 kere kalmak yetiyormus.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı