Açık liseye geçilmeli mi?

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi'nde okuyorum. Yaşadığım şehrin en iyi 3. Anadolu'su, en iyi 2. Anadolu da geliyordu fakat çok uzak diye tercih etmedim. (LGS puanı: 422, yüzdelik: 4,42.)

Şimdi sorum şu, ben şu an okuduğum liseye de uzağım, otobüsler ve minibüsler çok dolandığı için yol 2-2.5 saat sürüyor, bu sebeple evimin dibindeki liseye geçmemi istiyor ailem fakat o lisede okumuş ablam ile ben açık liseye geçmenin daha faydalı olacağını çünkü o liseden bir hayır gelmeyeceğini düşünüyoruz.
Sizce ne yapmalıyım? Yüz yüze eğitim açılırsa okul değiştireceğim fakat karar veremedim. Açık lise mi, yoksa mahalle lisesi mi?

Evde ders çalışan biri değilim çünkü düzen oturtamadım adamakıllı fakat ablam evlenince biraz oturtur gibi oldum.
Dersleri anlamada sorunum yok, fizik, kimya, biyoloji ve mat çıtır çerez geliyor bana fakat edebiyat, tarih, coğrafya çok basmıyor kafam.
Ve sanırım en önemli kısım burası, hakim olmak istediğim için özellikle yapamadığım derslere çalışmam lazım.

Çok çok fazla arada kaldım :(

Okullar açılınca 10. sınıf olacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dershaneye falan gitmiyorsan pek yararı olmaz. Son sınıf olsaydın zaman kazanmak açısından belki mantıklı olabilirdi.

Konu eksiği yaşayan bir öğrenci değilim.
Bu sebeple zaman kaybı olarak geldi bana hep dershane.
Ayrıca açık liseye geçersem dediğiniz gibi dershaneye yazılmak istiyorum fakat bu sefer de dershaneye gidene kadar okula giderim diyorum.
Ablam mahalle lisesinden çoğu deneme sınavında Mersin 1. si oldu ama yine de o riski almak istemiyorum, lisenin öğretmenleride öğrencileride rezalet.
Teşekkürler fikrini belirttiğin için :)

Çok arada kaldım pfff :(
Evinin yakınındaki liseye gitmen daha iyi olur. Sen derslerine çalışırsan her liseden hayır gelir.

Sanırım öyle yapacağım, baktım olmadı açığa geçeriz :(

Bence açık liseyle, yüzde %4'lük dilimle öğrenci alan bir lise aynı olamaz. İş sadece ders çalışmakla bitmiyor, istediğiniz kadar yetenekli biri olun, bir öğretmen size onu aşılamadıktan sonra bir şey olamaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı