Açık liseye geçilmeli mi?

iblameisaev

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler. Durumu özet geçmek gerekirse ben sınıf tekrarıyım ve okuduğum imam hatip lisesi cidden rezil bir durumda. 600 öğrenciden 550'si Arap bu ne abartı ne şaka ciddi olarak böyle. O yüzden Arapça kuran dersleri beni çok zor durumda bıraktı. Diğer psikolojik olarak gelen yabancılık ve ankisyete falan onları saymıyorum bile. Bu sebeple şu an 9. sınıfım normalde 11 olmam gerekirdi 1 kez kaldım ve açık lisenin 2. döneminde kayıt oldum çünkü bir kez daha kalsaydım bir daha yüz yüze okuyamacaktım. O yüzden açığa geçip sınıf atlayıp başka bir okula nakil olmayı düşünüyordum. Neyse AÖL'ün 2. dönemki sınavına girdim şimdi yakın zamanda kayıt yenileme işlemini geçtiğini öğrendim bu yüzden 3. döneminde sınavına giremiyorum. Şimdi ben sıradaki 1. dönemden 3. döneme kadar 11. sınıf olacak kadar kredi toplayıp örgün liseye geçmeyi istiyorum daha çok ailemin isteği nedenini cidden bilmiyorum. Neyse bunu hesapladığımda 128 krediye denk geliyor şimdi aklımı kurcalayan bir durum var: Bazı yazılarda 11. sınıf sayıldığımda örgün liseye geçemeyeceğimi yazıyor. Öğrenmek istediğim bu benim nakil işlemimi zorlaştırır mı? Ya da herhangi bir engel var mı? Bir tavsiyeniz veya öneriniz varsa paylaşırsanız minnettar olurum.

Arkadaşlar iyi günler. Durumu özet geçmek gerekirse ben sınıf tekrarıyım ve okuduğum imam hatip lisesi cidden rezil bir durumda. 600 öğrenciden 550'si Arap bu ne abartı ne şaka ciddi olarak böyle. O yüzden Arapça kuran dersleri beni çok zor durumda bıraktı. Diğer psikolojik olarak gelen yabancılık ve ankisyete falan onları saymıyorum bile. Bu sebeple şu an 9. sınıfım normalde 11 olmam gerekirdi 1 kez kaldım ve açık lisenin 2. döneminde kayıt oldum çünkü bir kez daha kalsaydım bir daha yüz yüze okuyamacaktım. O yüzden açığa geçip sınıf atlayıp başka bir okula nakil olmayı düşünüyordum. Neyse AÖL'ün 2. dönemki sınavına girdim şimdi yakın zamanda kayıt yenileme işlemini geçtiğini öğrendim bu yüzden 3. döneminde sınavına giremiyorum. Şimdi ben sıradaki 1. dönemden 3. döneme kadar 11. sınıf olacak kadar kredi toplayıp örgün liseye geçmeyi istiyorum daha çok ailemin isteği nedenini cidden bilmiyorum. Neyse bunu hesapladığımda 128 krediye denk geliyor şimdi aklımı kurcalayan bir durum var: Bazı yazılarda 11. sınıf sayıldığımda örgün liseye geçemeyeceğimi yazıyor. Öğrenmek istediğim bu benim nakil işlemimi zorlaştırır mı? Ya da herhangi bir engel var mı? Bir tavsiyeniz veya öneriniz varsa paylaşırsanız minnettar olurum.
Dostum açıktan okuyan biri olarak ben açığa çok zor geçtim sağlık durumum iyi olmamasına rağmen eğitim sistemimizin suçundan dolayı çok zor geçtim eğer geçersen de sınavlar eskisi kadar kolay değil baya zor çok fazla dinle alakalı soru var alakasız yerlerde bile dinle bağlanan sorular var,senin durumunda ortada şimdi normal yüz yüze oku desem gittikçe kötü olacak ama açığa geçersen de veya geçebilirsen de işin kolay değil daha da zor gibi ve geçersen devlet kitap vermiyor harici kitap alman gerekiyor değişik bir şekilde bu da yasak alınca illegal tarzı oluyor 😀

Ben de açık lise mezunuyum.
Bana soracak olursanız açık lisede kalın derim. Hem rahat hem de sınavları örgüne göre daha kolay. (sayısal hariç) ve diploma olarak hiçbir problem yaratmadı bana. MSÜ de oldu sivil üniversite de oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de açık lise mezunuyum.
Bana soracak olursanız açık lisede kalın derim. Hem rahat hem de sınavları örgüne göre daha kolay. (sayısal hariç) ve diploma olarak hiçbir problem yaratmadı bana. MSÜ de oldu sivil üniversite de oldu.
Ne zaman mezun oldunuz sorması ayıp?

Fazla okumadım yazdığınızı fakat. Açığa geçiyimde 1.5 seneye bitiririm veya evden çalışırım girerim sınava bitiririm kafasında iseniz normal okuyun. Bende geçtim bende açıktayım halada bitiremedim hatta düzgün sınavlara bile girmedim. Süreklide para istiyor vermediğinizde öğrenciliğinizi bile iptal ediyorlar. Paragöz bir... İmiz var maalesef. Hani gaza gelip de açığa geçmeyi düşünmeyin derim. Dışarıdan yaparım ederimlerle bu değirmen dönmüyor.

Ben 12. Sınıfa geçtiğimde Açık liseye geçip çalışmaya başladım, gayet de memnunum herkese öneririm. Arda'nın yazdığı doğru sürekli para istiyor ve sınavlara gitmek istemiyor insan derste çalışacağım diyorsun ama çalışmıyorsun 3 senedir sadece para ödüyorum sınavlara gitmiyorum keyfime göre giriyorum sınavlara vs.

Geçen sene mezun oldum hocam 2023 yılını komple açıkta geçirdim.
Hocam bende mi problem var bilmiyorum 4 kere girdim hepside kötü geçti 2. Hariç toplam kredim çok az imkansız gibi birşey kalan diğer sınavlarda mezun olmam yani çalışıyorum çaba gösteriyorum ama sonuçlarım hep kötüydü son sınava da giremedim ay farkiyla almadılar malesef.

Hocam bende mi problem var bilmiyorum 4 kere girdim hepsi de kötü geçti 2. hariç toplam kredim çok az imkansız gibi bir şey kalan diğer sınavlarda mezun olmam yani çalışıyorum çaba gösteriyorum ama sonuçlarım hep kötüydü son sınava da giremedim ay farkiyla almadılar maalesef.

Hocam hangi dersleriniz kaldı acaba sormamda sıkıntı yoksa?*

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hangi dersleriniz kaldı acaba sormamda sıkıntı yoksa?*
19 ve 20sinde sınav varmış haberim yok bu konu da fark ettim kalacağım dersler şimdiden belli benim :D
138TARİH 6ORTAK
542TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 2 (*)ORTAK
545TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 5 (*)ORTAK
546TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 6 (*)ORTAK
125FELSEFE - 3ORTAK
547TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 7 (*)ORTAK

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı