Açık liseye geçilmeli mi?

bief1337

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB
AMD Ryzen 5 5600X
Corsair 8 GB 3200 MHz (X2)
ASUS Prime B550M-K
Merhaba arkadaşlar. Şu an lise 2 10. sınıf öğrencisiyim. 9. sınıfta bir sene kaldım ve 10. sınıfa 2. senemde zar zor kopyalarla birlikte geçtim. Bu sene 10. sınıfta kalacağımı biliyorum ve zaten 9. sınıfta sorumlu derslerle birlikte geçtiğim için şu an sorumlu dersleri vermemem dahilinde 1 dersten kalma hakkım var. Aslında hiç derslerin akışını bozan şımarık bir öğrenci değilim ama maalesef hiçbir zaman çalışmadığım dersleri dinleyemediğim ve çok küçük yaşlarımdan beri bilgisayar kullanma alışkanlığım olduğu için bu durumdayım. Artık okulda ki öğrencileri ve hocaları görmeye tahammül bile edemiyorum, okulda kendimi inanılmaz boş hissediyorum çünkü 9 saat boyunca hiçbir şey yapmadan gidip geliyorum her gün.

Size ne yapmalıyım? Açık lise sınavları kolay oluyor diyorlar. Evden bir şekilde çalışıp yapamaz mıyım? Belki MESEM de olabilir. Babam tekstil işinde desenci, açık liseye geçersem hep evde kalmam büyük ihtimalle babamın yanına giderim genellikle ama zorunlu olmadığı için sıkıntı çıkarmaz. İşi biraz öğrenebilirim. Okul saatine göre de eve gelirim muhtemelen. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
hayalim e-sporcu olmaktı yaşıma göre çok iyiydim ama sanırım sadece hayal olarak kalacak.

Son düzenleme:
Ders çalışmakta zorlanıyorsanız, kesinlikle meslek lisesine geçmelisiniz; hem çalışır, para kazanırsınız, hem de liseyi bitirip diploma alırsınız. Düz liseyi boş okumaktan bin kat iyidir.

Sınıfta kalmış geçmesi için yetiyor.
Genelde hocalar kalmasın diye sözlülerle geçiriyor. Eğer dediğiniz gibi olursa olabilir.

Merhaba arkadaşlar. Şu an lise 2 10. sınıf öğrencisiyim. 9. sınıfta bir sene kaldım ve 10. sınıfa 2. senemde zar zor kopyalarla birlikte geçtim. Bu sene 10. sınıfta kalacağımı biliyorum ve zaten 9. sınıfta sorumlu derslerle birlikte geçtiğim için şu an sorumlu dersleri vermemem dahilinde 1 dersten kalma hakkım var. Aslında hiç derslerin akışını bozan şımarık bir öğrenci değilim ama maalesef hiçbir zaman çalışmadığım dersleri dinleyemediğim ve çok küçük yaşlarımdan beri bilgisayar kullanma alışkanlığım olduğu için bu durumdayım. Artık okulda ki öğrencileri ve hocaları görmeye tahammül bile edemiyorum, okulda kendimi inanılmaz boş hissediyorum çünkü 9 saat boyunca hiçbir şey yapmadan gidip geliyorum her gün.

Size ne yapmalıyım? Açık lise sınavları kolay oluyor diyorlar. Evden bir şekilde çalışıp yapamaz mıyım? Belki MESEM de olabilir. Babam tekstil işinde desenci, açık liseye geçersem hep evde kalmam büyük ihtimalle babamın yanına giderim genellikle ama zorunlu olmadığı için sıkıntı çıkarmaz. İşi biraz öğrenebilirim. Okul saatine göre de eve gelirim muhtemelen. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
Herkes okuyacak diye bir kaide yok. Eğer bu yolu sevmiyorsan açıktan derslerini ver, zorunlu eğitimini tamamla.
Eğer açıktan okuma şansın varsa meslek lisesi işini önermem. 4 yılda zaten istediğin bi mesleği belli bi düzeyde öğrenmiş oluyorsun. Seveceğin bi meslek seç ve o yolda kendini geliştir. Çoğumuzun babası işini sıfırdan kurdu senin yapamaman için bi sebep yok.
Okul işi seni çok açmıyorsa öneririm açığa geçmeni👍

hayalim e-sporcu olmaktı yaşıma göre çok iyiydim ama sanırım sadece hayal olarak kalacak.
Açık lisede sorular daha yüzeysel ve şıklı oluyor açığa geçmeni öneririm, benim normalde ders çalışmaya hiç hevesim yoktu zaten okula gitmek ordaki insanlar eziyet gibi gelirdi okurdan soğurdum ancak açığa geçince ders çalışma isteğim dahada arttı, ha belki sen işte çalışmakta isteyebilirsin o ayrı, zaten kitap için PDF indirirken nereye kadar çalışman gerektiği yazar.

Açık liseye geçtiğinizde tembellik yapmazsanız, oldukça büyük bir fırsat. Tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı