Açık liseye geçiş sınırlanmalı mı?

Geçişe sınırlama yok muhalif gazete yazarının bir tavsiyesi var sadece.

Açık lise en iyisi. Kişi kendi için en iyi programı yapar. Gereksiz ergen tiplerle muhatap olmaz. Ülkedeki %5 dilimlik haricinde örgün lise zaman kaybıdır.

Hocam kötü liseye gidiliyorsa zaten ızdırap ortaokul biter bitmez açığa geçtim çok rahatım herkese tavsiye ederim gelipde yok sosyalleşme falan filan demeyin okulda ki sosyalleşmeşmeden hiçbir hayır görmedim.

Olmayan eğitim sisteminin çöküşüdür.

Bu dostumuz bir cümlede konuyu en iyi şekilde özetlemiş. Türk eğitim sisteminde "okul" denen cezaevinden hallice primat yuvalarında anca zaman kaybedersin. Açık lise bunların farkına varan genç kardeşlerim için çok iyi bir alternatif. Geçmek isteyenlerin vakit kaybetmemesini öneririm. Ytd.

Açığa geçmek için bu yılın başlarında forumdan tavsiyeler istemiştim bir kısım geçme falan diyordu ben geçtim 2 ay oldu geçeli rahatım yani sorun yok sorular kolay. Sınırlama getirilmesi saçma olur.

Liseyi bırakıp açıktan devam etmiştim, yaşıtlarımdan yarım dönem önce bitirdim liseyi. Ben kendi kendine öğrenebilen birisiyim, öğretmenlerin sabah 5'te kalkıp okula suratsız şekilde gelip anlattığı dersten hiçbir şey anlayamadım. Asla gülmeyen fizik öğretmenine, kendi kendine gülen kimya öğretmenine, hakaret eden tarih öğretmenine, "Allah belanızı versin" deyip sınıftan çıkan geometri öğretmenine, bizi sınıfa kilitleyen sınıf öğretmenimiz olan matematik öğretmenine ve bunlar gibi diğer 5 kuruş etmeyen öğretmenlere katlanmak zorunda değildim. Pişman değilim, eminim kendi başına başarabilecek ve potansiyeli yüksek olan öğrenciler elbet vardır. Açık öğretime sınırlama getirilmeden önce eğitim sistemindeki saçmalıklara ve torpillere sınırlama getirilmeli. Öğrencilere para söğüşleme makinesi olarak değil de, ülkenin geleceği olarak bakılsaydı şu an daha iyi yerlerde olabilirdik.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı