Açık liseye geçişte sınav var mı?

1 sene sınıfta kaldım. Açık lise için müdür yardımcısından gerekli belgeleri aldım. Git kayıt yap dedi. İlk kayıtta herhangi bir sınav gerkiyor mu?
Vay arkadaş ya. Yok geçemezsin yok 2 kere kalacaksın. Bir sürü Öğrenci var geçen. Kardeşim sen git Halk Eğitim'e yaptır kaydını sonra gel buraya yaz.

Aynen öyle yapacağım ya zaten geçemeyecek olsam neden belgeleri verip git kayıt yap desin ki.

Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, açık öğretim lisesine, mesleki açık öğretim lisesine veya açık öğretim imam hatip lisesine kayıtları yapılır.

Yönetmelik böyle diyor 2 sene kalınca ilişiğin kesilip açığa geçebiliyorsun iyi günler.

Şimdi yine yönetmelik okudum ve çözdüm. 2 kere kalma olayı eski kanunda... 13 Ağustos 2024 tarihinde kanunda değişikliğe gidilmiş. Yani geçen sene 2 kere kalma şartı vardı. Bu sene değişmiş. Yani haziran 2025 de sınıfta 1 kere kalanlar, 2025 Eylül ayında Açık Öğretim Lisesine başvuru yapabilecekler.

I ve K fıkralarına bakın
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240813-4.htm

ı) Sınıf tekrarına kalanlardan, bu Yönetmeliğin 59 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre öğrenim hakkı devam eden,

k) Dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran, öğrenciler veli talebi doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine gerekli şartları taşımaları hâlinde nakil ve geçiş yapabilirler.”

Şimdi yine yönetmelik okudum ve çözdüm. 2 kere kalma olayı eski kanunda... 13 Ağustos 2024 tarihinde kanunda değişikliğe gidilmiş. Yani geçen sene 2 kere kalma şartı vardı. Bu sene değişmiş. Yani haziran 2025 de sınıfta 1 kere kalanlar, 2025 Eylül ayında açık öğretim lisesine başvuru yapabilecekler.

ı ve k fıkralarına bakın
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240813-4.htm

ı) sınıf tekrarına kalanlardan, bu yönetmeliğin 59 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre öğrenim hakkı devam eden,

k) dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran, öğrenciler veli talebi doğrultusunda açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi veya açık öğretim imam hatip lisesine gerekli şartları taşımaları hâlinde nakil ve geçiş yapabilirler.”

Bu sayfa şimdiye kadar yapılan bütün değişikliklerden sonraki yönetmeliğin son halini kapsıyor ve orada böyle yazıyor siz bilirsiniz yine de.

@Yargiccelik haa tamam tamam şimdi anladım son değişikliğe göre ı fıkrasındaki olay şu 1 sene kalınca ister açığa geç ister devam et ama 2 sene kalırsan açıktan başka şansın yok.

Değişik:RG-8/9/2023-32303 tarihi 2023 hocam. Neyse:) geçenler var 1 sene kalıp. demekki güncellenmiş hocam.

Bu sayfa şimdiye kadar yapılan bütün değişikliklerden sonraki yönetmeliğin son halini kapsıyor ve orada böyle yazıyor siz bilirsiniz yine de.

@Yargiccelik haa tamam tamam şimdi anladım son değişikliğe göre ı fıkrasındaki olay şu 1 sene kalınca ister açığa geç ister devam et ama 2 sene kalırsan açıktan başka şansın yok.
Yes hocam:)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı