Açik liseye geçmek mantıklı mı?

@Bilalcan.eto, açık liseye geçerken normal okulla alakan kalmıyor. Dolayısıyla yoklama listesinde adın olmaz, tasdikname ile kaydını sildireceksin çünkü.

Hocam kafaya çok mu koydunuz açık liseye geçmeyi? Geçin, fakat ailenizle anlaşın. Çok oyun oynayan birisiniz mesela onlara deyin ki ben günlük 5 saat ders çalışmazsam bilgisiyarımı alın bir daha da bana vermeyin, ya da eğer ders çalışmazsam beni gidin bir işe verin gibisinden şeyler söyleyin. Eğer gerçekten ders çalışmazsanız bunları yapsınlar. Mesela çalışmadınız mı, sizi 1-2 hafta boyunca bir işe versinler ders çalışmaya zorlasınlar. Çünkü gerçekten evde ders çalışma isteğiniz olmayabilir yatmaya alışabilirsiniz. Sizide çok iyi anlıyorum okuldada 30 kişinin içerisinden illaki bir kişi dersi kaynatıyor ve sizin dersi dinlemenize engel oluyor bende çok yaşamıştım cidden tam dayaklık tipler bir tane vuracaksın bayıltacaksın, ama olan gene sana olacak.

Bu arada okulda derslerin iyi mi? Yoksa kötü mü? Eğer iyiyse bence açığa geçme. Kötüyse geç gitsin diploma alırsın en azından, ya da kendini derslerine daha çok verirsin. Daha başarılı olursun yani. Açık lisede kalma yok diye biliyorum, sadece kredi olayı var krediniz belirli bir miktara ulaştığında otomatik olarak sınıfı geçiyorsunuz. Benim gözümde Türkiye şartlarına göre açık lise çok daha avantajlı, bir tek arkadaş edinemiyorsunuz yavaş yavaş asosyalleşiyorsunuz, bu da hoş bir şey değil. Dershane ya da kursa gidecekmişsiniz belki oralarda sosyalleşirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı