Açık liseye geçmek

Daha fazla  
(Uzun gelecek ama sorunumu tam bir şekilde dile getirdim) dostlar selamlar öncelikle şu anda 10.sınıf öğrencisiyim ve okula gel/git dışında bir işe yaramadığını düşünüyorum okula gidip eve geldiğimde okulda anlatılanların hiçbirini anlamayıp kendim evde çalışıyordum. Sınavlara çalışırken de şunu fark ettim aklımda okulda öğrendiklerimin hiçbiri yok ve hastalığım yüzünden zaten şu anda okula gidemiyorum.

Dersleri dinlemeye çalışıyordum ancak o kadar karmakarışık veya uyku getirici bir şekilde ders anlatıldığı için eve gelince tam verimle ders çalışıp günümü (okul, ev) şeklinde bitiriyorum ne sosyal hayat kaldı ne de sağlık durumum kısacası hayat bitti. Bu sene sağlık sorunlarım devam ederse sınıfta kalacağım ve seneye açığa geçmeyi planlıyorum->

Bu sene sınıfta kalacağım için (yaza 6 ay var) bu süre içinde 9.sınıfı tekrar edip seneye de 10.sınıfa çalışmayı planlıyorum. YKS hedefim var ilk 5bine girmeyi düşünüyorum ayrıyeten evde ne kadar çalışabilirim 6 saat çalışsam vb. sıkılırım ama okula gitmediğim için dayanacağımı düşünüyorum. (okul gel git vb. 10/11 saat) Sizce AÖL'ye geçmem mantıklı olacak mıdır?

Yorumlarınızı bekliyorum.

@Park Müdürü Benson hocam sizin yorumunuzu da bekliyorum.

@Park Müdürü Benson hocam varsa bir yorumun bekliyorum
@thelavuk sizdende yorum bekliyorum düşünceniz nedir 😀

Son düzenleme:
(Uzun gelecek ama sorunumu tam bir şekilde dile getirdim) dostlar selamlar öncelikle şu anda 10.sınıf öğrencisiyim ve okula gel/git dışında bir işe yaramadığını düşünüyorum okula gidip eve geldiğimde okulda anlatılanların hiçbirini anlamayıp kendim evde çalışıyordum. Sınavlara çalışırken de şunu fark ettim aklımda okulda öğrendiklerimin hiçbiri yok ve hastalığım yüzünden zaten şu anda okula gidemiyorum.

Dersleri dinlemeye çalışıyordum ancak o kadar karmakarışık veya uyku getirici bir şekilde ders anlatıldığı için eve gelince tam verimle ders çalışıp günümü (okul, ev) şeklinde bitiriyorum ne sosyal hayat kaldı ne de sağlık durumum kısacası hayat bitti. Bu sene sağlık sorunlarım devam ederse sınıfta kalacağım ve seneye açığa geçmeyi planlıyorum->

Bu sene sınıfta kalacağım için (yaza 6 ay var) bu süre içinde 9.sınıfı tekrar edip seneye de 10.sınıfa çalışmayı planlıyorum. YKS hedefim var ilk 5bine girmeyi düşünüyorum ayrıyeten evde ne kadar çalışabilirim 6 saat çalışsam vb. sıkılırım ama okula gitmediğim için dayanacağımı düşünüyorum. (okul gel git vb. 10/11 saat) sizce AÖL'ye geçmem mantıklı olacak mıdır?

Yorumlarınızı bekliyorum.

@Park Müdürü Benson hocam sizin yorumunuzu da bekliyorum.

@Park Müdürü Benson hocam varsa bir yorumun bekliyorum.
@thelavuk sizdende yorum bekliyorum düşünceniz nedir 😀

Açık lise çalışmak için normal liselerden çok daha iyi günlük 3 4 saat çalışsan bile çok güzel ilerlersin ama şu anda yaşın küçük üniversite sınavına var diye boşlayabilirsin. Bende erken geçmiştim boşlamıştım ama okulda halihazırda bir şey öğrenmediğim için boşlamak bile okuldan daha mantıklı bence. açık liseyi şu an sınıfta kalsan bile normalde mezun olacağın sürede bitirebiliyorsun diye biliyorum doğum senene bağlı şekilde fazladan sınavlara girebiliyorsun. Dediğin gibi günlük 6 saat falan çalışabilirsen YKS'ye kadar Terminator olursun 4 5 kere biter.

Daha uzun uzun yazarım da ana fikir belli bence AÖL her açıdan okuldan üstün tek eksikliği sosyallik olabilir onu da şu an yaşayamıyorum diyorsun zaten düşünmeye gerek yok.

Açık lise çalışmak için normal liselerden çok daha iyi günlük 3 4 saat çalışsan bile çok güzel ilerlersin ama şu anda yaşın küçük üniversite sınavına var diye boşlayabilirsin. Bende erken geçmiştim boşlamıştım ama okulda halihazırda bir şey öğrenmediğim için boşlamak bile okuldan daha mantıklı bence. Açık liseyi şu an sınıfta kalsan bile normalde mezun olacağın sürede bitirebiliyorsun diye biliyorum doğum senene bağlı şekilde fazladan sınavlara girebiliyorsun. Dediğin gibi günlük 6 saat falan çalışabilirsen YKS'ye kadar Terminator olursun 4 5 kere biter.

Daha uzun uzun yazarım da ana fikir belli bence AÖL her açıdan okuldan üstün tek eksikliği sosyallik olabilir onu da şu an yaşayamıyorum diyorsun zaten düşünmeye gerek yok.

Teşekkür ederim. Yaşıtlarımla mezun olma 2023'drn sonra kaldırılmadı mı bazı yerlerde buna benzer yazılar görmüştüm

@sosyalkullanıcı06, 2023/1 ve sonrası için kayıt olan herkesin zorunlu dönem sayısı 8.

Hocam biraz daha aydınlatma şansın var mı şu an 10.sınıfım sınıfta kalıp açığa geçeceğim ne zaman mezun olurum? ( yaşıtlarım 2027'de mezun olacak bende 2027'de mezun olabilir miyim) sınıfta kaldığımı düşünürek cevaplarsanız hocam
Ek soru; açık lise sınavları okulda yapılan sınavlar ile benzermi ( konu olarak )

@sosyalkullanıcı06, elbette. Biraz daha aydınlatayım: Önceden 18 yaşından gün almış ve 18 yaş üzeri öğrencilerin zorunlu dönem sayısı 5 idi. Sonradan 2023/1 kayıt ve sonrasında açık liseye kayıt olan 18 yaşından gün almış ve üzeri öğrencilerin dönem sayısı da 8 oldu. Önceden olsa derslerin hepsini geçip 2.5 senede bitirmek mümkündü. Şimdi öyle bir durum şu şekilde olabilir: 1, 2. dönem sınavlarını hallettikten sonra Temmuz'da üçüncü dönem sınavlarına katılırsınız, bir de yapılırsa Eylül'de ek sınavlar var. Her bir sınav dönemi bir dönem olarak kabul ediliyor.

Yılda 4 sınava girseniz, iki senede 8 sınav eder. Aslında hâlâ mümkün de Eylül ayında ek sınavının yapılıp yapılmayacağından emin değilim. 10. sınıfta açık liseye geçerseniz, 3. dönemden başlarsınız. Kalıp geçeceğiniz için 10. sınıftan tekrarlatır. 18 yaşından gün almış öğrenciyseniz de yılda 3 kere sınava girersiniz, iki senede aslında biter ama ortak derslerin hepsini kalmadan başarmalısınız. Eğer değişmediyse 3. dönem sınavına önceden 18 yaşından gün almış ve 18 yaş üzeri öğrenciler katılım sağlayabiliyordu.

@sosyalkullanıcı06, eğer değişmediyse 3. dönem sınavına önceden 18 yaşından gün almış ve 18 yaş üzeri öğrenciler katılım sağlayabiliyordu.

Yukarıda belirtilen kısmı anlamadım. Ben pek anlamam bu tarz şeylerden. Sizi de yoruyorum, kusura bakmayın.10. sınıfta, yaş 15/16,tekrarlarsam 16/17 olacağım. Şimdi bütün sınavları doğru bir şekilde tamamlayıp 2027'de mezun olabilir miyim? Kısaca bunun cevabını verirseniz, evet hayır deseniz bile anlarım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesin konuşmam doğru olmaz işte. Onun için kesin konuşamıyorum, sadece ön bilgiyi veriyorum size. 2027'de bitmese bile 2028'de biteceği kesin, bir senelik kaybı bu kadar umursamayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı