Açık liseye nasıl geçilir?

Ramazan Demirel

Centipat
Katılım
17 Temmuz 2022
Mesajlar
109
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
11.sinifim yarından sonra okullar başlıyor. R babam ikna ettim sayılır dershaneye de gidiyorum okula gitmek istemiyorum. Ortam kötü sınıflar falan dağıldı sevmediğim tipler gelmiş. Açık liseye nasıl geçiş yaparım?
 
Okuldan birkaç evrak çıkarman gerek, sonrasında en yakın halk eğitim merkezine giderek işlemlerini halledebilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
11.sinifim yarından sonra okullar başlıyor. R babam ikna ettim sayılır dershaneye de gidiyorum okula gitmek istemiyorum. Ortam kötü sınıflar falan dağıldı sevmediğim tipler gelmiş. Açık liseye nasıl geçiş yaparım?
Artık özel durumlar olmadıkça açık liseye geçiş kaldırıldı.
Örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçiş;

a) Öğrenciler, evde ve hastanede eğitim verilerek öğrenim görenler ile Bakanlıkça mazereti uygun görülenler veli ve öğrenci talebi doğrultusunda ilgili okulun mevzuatında belirtilen nakil ve geçiş şartlarını taşıması hâlinde nakil ve geçiş yapabilecek.

b) Yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler dışındakiler nakil ve geçiş yapamazlar."

Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılır.

Mesleki eğitim merkezi programlarına kayıtlı öğrencilerden; doğrudan veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenler ile devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar ederler. Sınıf tekrarı en fazla iki defa yapılır. Öğrenim süresi içinde üçüncü defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda ilişiği kesilerek öğrenci ve veli talebi doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine yönlendirilerek kayıtları yapılır.
Kaynak
 

Yeni konular

Geri
Yukarı