Açık liseye nasıl geçilir?

Thenira

Decapat
Katılım
3 Şubat 2022
Mesajlar
48
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam 11.sınıf öğrencisiyim, 12.sınıfta açığa geçmek istiyorum ancak bildiğimiz üzere açığa geçmeyi çok zorlaştırdılar.
Geçebileceğim hiçbir yol yok mu tamamen imkansızlaştı mı?
 
Bizim zamanımızda müdüre gidip selamın aleyküm diyip geçiyordun. 😃
Sistem değişmiş baya anlaşılan.
 
Yatalak veya devamlı bir hastalığının olması, ikametgah değiştirdikten sonra gittiğin ilçede aynı türden bir okul olmaması, milli sporcu olman veya 3 yıl lisanslı aktif şekilde yarışmalara katılıyor olman gibi nedenlerle geçmen mümkün. Diğer türlü keyfine geçemiyorsun artık.
 
Yatalak veya devamlı bir hastalığının olması, ikametgâh değiştirdikten sonra gittiğin ilçede aynı türden bir okul olmaması, milli sporcu olman veya 3 yıl lisanslı aktif şekilde yarışmalara katılıyor olman gibi nedenlerle geçmen mümkün. Diğer türlü keyfine geçemiyorsun artık.

Ben sadece lisans sahibi olmak yeterli diye biliyordum, yine mi degisti?
 
Arkadaşlar selam 11.sınıf öğrencisiyim, 12.sınıfta açığa geçmek istiyorum ancak bildiğimiz üzere açığa geçmeyi çok zorlaştırdılar.
Geçebileceğim hiçbir yol yok mu tamamen imkansızlaştı mı?

Kanka bende 11.sınıf sayısalım evde çalışmak için geçecektim sıradan bir TR lisesinin durumunu biliyorsunuz SCP odası gibi sınıflar Minecraft school kalitesinde eğitim var maalesef artık sıradan bir öğrenci için imkansız hepimize yazık oldu her gün boş boş 6 saat geçirip gizlice derslerde test çözüyorum (felsede tarihte falan) konuları da internetden hallediyorum okuda Full test çözüyorum kolay gelsin.
 
Kanka bende 11.sınıf sayısalım evde çalışmak için geçecektim sıradan bir TR lisesinin durumunu biliyorsunuz SCP odası gibi sınıflar Minecraft school kalitesinde eğitim var maalesef artık sıradan bir öğrenci için imkansız hepimize yazık oldu her gün boş boş 6 saat geçirip gizlice derslerde test çözüyorum (felsede tarihte falan) konuları da internetten hallediyorum okuda Full test çözüyorum kolay gelsin.

Gerçekten kurunun yanında yaş da yandı. Okulun yarısı okumakla alakası olmayan ve anca diğerlerine de rahatsızlık veren mahlukatlarla dolu. Senin yaşadığının tamamen aynısını yaşıyorum. Şu an gittiğim lisedeki arkadaşlar daha 10 üzeri -1 ile 10 üzeri -2'yi çarpamıyor. Ama durum nitelikli liselerde de sıradan liselerden farklı değil ( 9-10 ve 11 ilk dönemi nitelikli, şimdi düz lisede okumama dayanarak bunu söylüyorum). Sadece oralarda öğrencilerin seviyesi ve ortam bir tık daha iyi başka eğitim kalitesi olarak değişen hiçbir şey yok. Sabah şafak operasyonu saatlerinde kalkıp o kadar fiziksel zorluk içinde okula gelip öğle yemeği ayrı dert ulaşımı ayrı dert hocaların tavırları ayrı dert. Bu kadar eforun sonucunda ne kazandım günümün yarısı boş boş duvarlara baktım bir iki soru çözmeye çalıştım. Yazık ya çalışanlara yazık 100 kişiden sadece 2'si falan çalışıyor zaten ama olan o iki kişiye oluyor. Geri kalan 98i ehehehe okul çok güzel ki kanka bak arkadaşlarla gırgır şamata niye açığa geçmek istiyorsun ki o zaman evde çalışılmaz ki ben hiç evde çalışamıyorumm Yusuf tekin iyi yaptı kafasındalar. Sen evden çalışamıyorsun da ben çalışabiliyorum şu anki tüm sınavlarıma YT hocalarından çalışıp kendim soru çözerek kendimi hazırladım okuldaki hocaların çok küçük katkısı var OBP 97 ve okulda hocaların 1 ayda uzata uzata bitiremediği konuları ben evde daha detaylı bir şekilde çok daha kısa sürede daha iyi çalışabiliyorum. Neyse artık kabullendim elimden geleni yapıyorum YKS'ye kadar elimden geldiğince hayvan gibi basacağım istediğim gibi bir sıralama gelmezse de mezuna bırakmayı düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı