Rehber Açık liseye nasıl geçilir?

Hocam 11. sınıfım bu sene bilinçli sınıf tekrarına kalmayı düşünüyorum. Zaten sınıf tekrarına kalacağım için gelecek sınavlarıma da çalışmama gerek kalmadı o yüzden TYT'den başlayacağım. Sınıf tekrarına kalırsam en erken yaşıtlarımdan 4 ay sonra mı mezun olabilirim? Ve mezun olunmadan YKS'ye girebiliyor mu?

@Rowaulf hocam yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaydını özel okula aldırdı geçen yılın başında. Açığa geçmek istiyor. Açığın kapanıp kapanmaması onu da etkiliyor mu veya özelde diye istediği gibi açığa geçebiliyor mu?

Açık lise kayıtları bugün akşama kadar yapılabilecekmiş yeni duyuru geldi. Halk eğitim merkezi ile görüşebilirsiniz.

Hocam 11. sınıfım bu sene bilinçli sınıf tekrarına kalmayı düşünüyorum. Zaten sınıf tekrarına kalacağım için gelecek sınavlarıma da çalışmama gerek kalmadı o yüzden TYT'den başlayacağım. Sınıf tekrarına kalırsam en erken yaşıtlarımdan 4 ay sonra mı mezun olabilirim? Ve mezun olunmadan YKS'ye girebiliyor mu?

@Rowaulf hocam yardımcı olabilir misiniz?

Hocam açık lise okurken mezun olmadan YKS girebilirsiniz fakat ne kadar erken veya geç mezun olacağını ancak kayıt yaptırdıktan sonra yorumlayabilirim. Size verilecek kredi, hangi dönemde olduğunuzu vesaire bilmem gerek.

Son düzenleme:
Açık lise kayıtları bugün akşama kadar yapılabilecekmiş yeni duyuru geldi. Halk eğitim merkezi ile görüşebilirsiniz.

Hocam açık lise okurken mezun olmadan YKS girebilirsiniz fakat ne kadar erken veya geç mezun olacağını ancak kayıt yaptırdıktan sonra yorumlayabilirim. Size verilecek kredi, hangi dönemde olduğunuzu vesaire bilmem gerek.
Hocam şuan 11im sene sonu sınıfta kaldığımda ağustos gibi açık liseye kayıt olucam. 5. dönemden başlamış olucam senede 3 dönem sınavına da katılıp temmuzda 7. döneme kadar gelmiş olucam yani mezun olmama son kalan dönem sınavını da aralıkta girip yaşıtlarımdan en erken 6 ay sonra mezun olabiliyorum anladığım kadarıyla. Bana verilecek olan kredi neye göre değişiyor?

Hocam şu an 11'im sene sonu sınıfta kaldığımda ağustos gibi açık liseye kayıt olacağım. 5. dönemden başlamış olacağım senede 3 dönem sınavına da katılıp Temmuz'da 7. döneme kadar gelmiş olacağım yani mezun olmama son kalan dönem sınavını da aralıkta girip yaşıtlarımdan en erken 6 ay sonra mezun olabiliyorum anladığım kadarıyla. Bana verilecek olan kredi neye göre değişiyor?

Son dönem için Temmuz'da yapılan 3. dönem sınavlarına girebilirsiniz. Konuda anlattım zaten. Size verilecek kredi 11. sınıfa kadar girdiğiniz sınavlara göre verilecek. Mezun olmanız için de 170 kredi gerek.

Son dönem için Temmuz'da yapılan 3. dönem sınavlarına girebilirsiniz. Konuda anlattım zaten. Size verilecek kredi 11. sınıfa kadar girdiğiniz sınavlara göre verilecek. Mezun olmanız için de 170 kredi gerek.
Son dönem için ekimdeki ek sınava girip en erken yaşıtlarımdan 4 ay sonra mezun olabiliyorum yani anladım sağolun. (kredim yettiği yolda)

Son dönem için Ekim'deki ek sınava girip en erken yaşıtlarımdan 4 ay sonra mezun olabiliyorum yani anladım sağ olun. (kredim yettiği yolda)

Ekim'de yapılan ek sınava katılıp katılamayacağınız ve o ek sınavın dönemden sayılıp sayılmayacağı belli değil. Üniversiteye yerleşenlerin katılması şartı aranabiliyor o yüzden. Mart'tan sonra temmuz ayında yapılan 3. dönem sınavlarına girebilirsiniz ancak. Bende 11. sınıfken tekrara bıraktım ve geçtim, şu an 7. dönemdeyim Temmuz'da 8 olacak dönemim. Yani yaşıtlarımla aynı zamanda mezun olacağım.

Tabii ben 5 değil 6. dönemden başladım onu da unutmamak lazım. Siz temmuz ayında ancak 7. dönemde olursunuz, aralıkta da mezun olursunuz.

Ekim'de yapılan ek sınava katılıp katılamayacağınız ve o ek sınavın dönemden sayılıp sayılmayacağı belli değil. Üniversiteye yerleşenlerin katılması şartı aranabiliyor o yüzden. Mart'tan sonra temmuz ayında yapılan 3. dönem sınavlarına girebilirsiniz ancak. Bende 11. sınıfken tekrara bıraktım ve geçtim, şu an 7. dönemdeyim Temmuz'da 8 olacak dönemim. Yani yaşıtlarımla aynı zamanda mezun olacağım.

Tabii ben 5 değil 6. dönemden başladım onu da unutmamak lazım. Siz temmuz ayında ancak 7. dönemde olursunuz, aralıkta da mezun olursunuz.
Anladım hocam teşekkür ederim.

@Rowaulf Hocam izlediğim bir videoda 17 yaşından büyükler için 3 dönem sınavları var diyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Anladım hocam teşekkür ederim.

@Rowaulf Hocam izlediğim bir videoda 17 yaşından büyükler için 3 dönem sınavları var diyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam şu an net bir şey yok, eskiden 18'di. ancak temmuz ayı gelince öğrenicez yaş sınırı olup olmadığını.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı