Açık liseye nasıl geçiş yapılır?

froske123

Picopat
Daha fazla  
Selam dostlar, 10. sinifim 1 hafta sonra 1. donem 2. sinavlara gireceğiz. Ben 1.5 yilda 3 okul degistirdim sehir degistirip geri geldim şu an 9. sinifta okudugum okulda degil baska okuldayim. Ortami falan kotu buyuk ihtimal sinifta kalacağım. Alisamamayi bahane ederek açik liseye gecilebilir mi? Veya MESEM'e gecebilir miyim?

Açık lise geçiş şartları zorlaştırıldı, ancak sınıfta kalırsan geçebilirsin. Kalan geçiş şartlarını ise 1. Sık sorulan sorular kısmından okuyabilirsin.
MESEM'e geçebilirsin bunun için iş yeri bulman dışında bir şart yok.

MESEM geçersin ama açık liseye geçmen çok zor açık liseye geçme şartları şunlar;

• anne veya babası vefat eden öğrenciler: Öğrenciler, anne veya babalarının vefatından itibaren altı ay içinde başvuru yaparak açık liseye geçiş yapabilirler.
  • koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleştirilen öğrenciler: 2828 sayılı kanun kapsamında koruma kararı almış ya da koruyucu aile yanına yerleştirilmiş öğrenciler, açık öğretim lisesine geçiş yapabilirler.
  • evlatlık edinme öncesi geçici bakım sürecinde olan öğrenciler: 4721 sayılı Kanun'un 305. maddesine göre evlatlık edinme sürecindeki öğrenciler, geçici bakım sürecinde olmaları hâlinde açık liseye geçiş yapabilir.
  • eğitim veya bakım tedbiri kararı alınan öğrenciler: 5395 sayılı Kanun'a göre eğitim veya bakım tedbiri kararı alınan öğrenciler de açık liseye geçiş yapabilir.
  • 6284 sayılı kanun kapsamında geçici ikamet değişikliği olan öğrenciler: 6284 sayılı kanun çerçevesinde ikameti geçici olarak değiştirilmek zorunda kalan öğrenciler açık liseye geçiş yapabilirler.
  • geçerli engelli sağlık kurulu raporu olan öğrenciler: Engelli sağlık kurulu raporu ya da Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER) olan öğrenciler de açık liseye geçiş yapabilir.
  • harp veya vazife malûlü çocuğu olan öğrenciler: 3713 sayılı kanun, 2330 sayılı kanun veya diğer ilgili kanunlar kapsamında harp veya vazife malûlü sayılan kişilerin çocukları da açık liseye geçiş hakkına sahiptir.
  • şehit ve gazi çocukları: 1005 sayılı kanun kapsamında aylık bağlanan şehit ve gazi çocukları da açık liseye geçiş yapabilirler.
  • suç mağduru olan öğrenciler: 5237 sayılı Kanun'un 102 ila 105. maddeleri kapsamında suçların mağduru olan öğrenciler, açık liseye geçiş yapabilir.
  • milli sporcular: Milli sporcu statüsünde olan öğrenciler, açık öğretim lisesine geçiş hakkına sahiptirler.
  • tutuklu veya hükümlü olarak ceza infaz kurumunda bulunan öğrenciler: Ceza infaz kurumunda tutuklu veya hükümlü olarak bulunan öğrenciler de açık liseye geçiş yapabilirler.
  • evde ve hastanede eğitim alarak öğrenim gören öğrenciler: Evde ve hastanede eğitim verilen öğrenciler, açık liseye geçiş yapabilirler.
  • öğrenci nakil ve geçişlerine esas teşkil eden hastalıklar listesinde bulunan öğrenciler: Sağlık kurulu raporu olan ve öğrenci nakil ve geçişlerine esas teşkil eden hastalıklar listesinde yer alan öğrenciler, açık liseye geçiş yapabilirler.
  • örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler: Örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler, açık liseye geçiş hakkına sahiptirler.
  • sınıf tekrarına kalan öğrenciler: Bu öğrenciler, öğrenim hakkı devam eden ve MEB'in belirlediği şartlar altında açık liseye geçiş yapabilirler.
  • iş değişikliği nedeniyle ikamet yeri değişen öğrenciler: İş veya iş yeri değişikliği nedeniyle ikamet yerini değiştiren öğrenciler, yeni ikamet bölgelerinde eğitim alabilecek okul bulamamaları durumunda açık liseye geçiş yapabilirler.
  • ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olan öğrenciler: Ortaokul ya da imam-hatip ortaokulunu bitiren ancak tercih yapmadığı için herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşememiş öğrenciler de açık liseye geçiş yapabilirler.
  • dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran öğrenciler: Dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran öğrenciler, açık liseye geçiş başvurusunda bulunabilirler.
  • yurt dışına çıkan öğrenciler: Ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekteyken yurt dışına çıkan ve açık öğretim liselerinin yurt dışı programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler geçiş yapabilir.
  • hayat boyu öğrenme genel müdürlüğünün hafızlık modüllerine kayıtlı olanlar: Bu modüllere kayıtlı olan öğrenciler, diyanet işleri başkanlığı tarafından açılan kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan ve bu alanda eğitimlerini sürdüren öğrenciler açık liseye geçiş hakkına sahiptirler.
  • bireysel veya takım sporlarında en az üç yıl faaliyet gösteren sporcular: Bireysel veya takım sporlarında en az üç yıl faal olarak yarışmalara katılan sporcular ve Türkiye olimpik hazırlık merkezleri ile sporcu eğitim merkezlerine kayıtlı olanlar, açık liseye geçiş yapabilirler.

Açık lise geçiş şartları zorlaştırıldı, ancak sınıfta kalırsan geçebilirsin. Kalan geçiş şartlarını ise 1. sık sorulan sorular kısmından okuyabilirsin.
MESEM'e geçebilirsin bunun için iş yeri bulman dışında bir şart yok.

Peki hocam aralik ayindan sonra gecemezsin dedi bazilari boyle bir şey var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı