Açık öğretim daha mı iyi?

@omurkayracakir, en iyi yanı hoca dırdırı, proje ödevi, performans ödevi tarzı şeylerle uğraşmazsın. Açık öğretim lisesinin sınavları basit oluyor, sınavda kaç puan alırsan onu alırsın. Onun dışında hoca dırdırı çekmezsin, bolca zaman sana kalır, bolca ders çalışmak için vaktin olur. Daha saymaya gerek olduğunu düşünmüyorum ;) Tek dezavantajı yatarsan çok sıkıntı olur, yatma. Çalış, bir şeyler yap.

Arkadaşım yaramaz. Şöyle açıklıyayım meslek liselisin. Muhtemelen Matematik , Fizik , Kimya ve Biyolojide iyi olamayabilirsin (çalışmadığından yoksa birşeyleri yok). Tutup da bu derslerde kötü isen geçmemeni şiddetle öneririm. Çünkü sana kitabı verip gönderecekler . Senin anlamanı isteyecekler. Halbu ki anlamayacaksın çünkü verilen kitaplar sadece bilgi. Örneğin lise fizik kitapları resimli iken açıköğretim kitapları resimsiz o derece mi katı o derece katı. Hayatının hatasını yaparsın. Bizim meslek lisesinde ben ve Havize diye bir kız vardı tek ikimiz çalışıyorduk . Ne oldu bilinmez 4. sınıfın ilk haftasında geldi dışarıdan okuyacağım ben diye. O kız bile 2 senede mezun oldu liseden. O zaman kitapları ve dersleri görmüştüm. Konularıda absürt müfredat dışı konulardanda sınav yapıyorlar dönemde 1 kez.

15 yaşındayım ve meslek lisesinde 10. sınıfım. Biraz düşündüm, arkadaşlarımla tartıştım, araştırdım ve açık öğretimin daha iyi olduğunu düşünmeye başladım. Nedeni ise şu: Eğer dersleri salarsam sınıfta kalırım, hem ailemin parasına yazık olur hem de ailemden çok azar işitirim. Eğer derslere asılırsam çok stres yaparım ki haftada (beden ve rehberlik hariç) 14 dersimiz var, 9 saat ders görüyoruz ve yarım saatlik bir yürüme mesafesindeyim. Mantıklı yanları şunlar: Bir yandan haftada sadece 1 gün okula gidecek yani okuyabilicem yine. Bir işte çalışır (6-12 saat) cebime para gelir. 7/24 okul değil de artık kendime ait bir hayat yaşayabilicem, arkadaşlarımla vakit geçirip eğlenebilicem. Benden büyüklerin ve bu konuda bilgili olan kişilerin yorumlarını, düşüncelerini bekliyorum. Teşekkürler.

Anadolu lisesinden son sene açık liseye geçmiş biri olarak tavsiye edebilirim ancak meslek lisesi için bir yorum yapmam doğru olmaz. Üniversiteye gitmeyi düşünmüyor çalışacağım diyorsan lise bitirmek için okuyabilirsin ancak ben şiddetle üniversite için uğraşmanı dilerim kesinlikle üniversite görülmesi gereken yaşanılması gereken bir tecrübe. Edineceğin çevre ve dostluklar yapacağın faaliyetler için bile gidilmesi gerekir. Tavsiyem açığa geç ancak bir yandan çalışıp bir yandan da dershane ya da özel ders alıp üniversiteye hazırlanman kendine bir hedef belirleyip tabii ki önce. Hedefin olmadan bir şey yapamazsın maalesef.

Açık lise en mantıklısı, bunu gerçekten diyorum. Üstte açık lise öğrencileri üniversite kazanamıyor algısı oluşmuş, onlara sakın aldırma. Hatta çoğu fen lisesi öğrencisi bile artık açık liseye geçiyor, sana öyle söyleyeyim. Açık lise adamdır, açık lise hakkında aklına takılan bir soru varsa konu açarak beni etiketleyebilirsin. Bilgiliyim, yardımcı olurum.

Açık liseye geçince hiç arkadaşı olmayacak doğru dürüst ömrü boyunca buna ne yapacak little CAT bey😕

@XEfe.Bey, sahte arkadaşlar hayatını kurtarmayacak onun. Varsın olmasın, ileride bilgi birikimi, kültür birikimi, davranış biçimiyle kendi arkadaşını kendi seçer. 😊

Siz şu anki arkadaşlarınızı gerçek dost falan mı zannediyorsunuz?

Yani evet bir tane arkadaşım var benim bir tane arkadaşım dünyada herkesin kankasını topla bir tane ondan etmez o kadar iyi biri maşallah akıllı, fikirli dinine bağlı Kur'an'ı Kerim'i kendine rehber edinmiş biri maşallah.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı