Açık öğretim lisesinde kalınan derslerden muaf mı sayılınıyor?

thrltte

Femtopat
Daha fazla  
Bu dönemki açık lise sınavına sadece iki zorunlu dersim için gittim. Daha öncesinde 2 dönem boyunca o iki derse girmemişim artı olarak iki kere de kalmışım yani toplam 4 dönem bu iki dersten kaldım. Derslerden muaf olmam için 3 kere kalmam gerekiyor, muaf mı sayılıyorum yoksa sayılmıyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dönemki açık lise sınavına sadece iki zorunlu dersim için gittim. Daha öncesinde 2 dönem boyunca o iki derse girmemişim artı olarak iki kere de kalmışım yani toplam 4 dönem bu iki dersten kaldım. Derslerden muaf olmam için 3 kere kalmam gerekiyor, muaf mı sayılıyorum yoksa sayılmıyor muyum?

Ne dert şu okul ya. Sabah akşam matematik çalıştım sınavdan 20 almışım kafayı yersin

Teşekkür ederim cevabınız için yani 1 kere daha sınava girip kalırsam mı muaf sayılacağım? Diğer dönemler girmemem bir şey değiştirmiyor galiba...

3 kere kalırsanız muaf oluyorsunuz. Matematik 2 ise 3. kademeye yükseliyor. Edebiyatta muaf olunamaz.
Teşekkür ederim cevabınız için yani 1 kere daha sınava girip kalırsam mı muaf sayılacağım? Diğer dönemler girmemem bir şey değiştirmiyor galiba...

2 kere girip 45 puanı geçemediyseniz 3. kalınca muaf olacaksınız. Ama sonrasında matematik silinmeyecek kademe atlacaksınız.

Bir dersin sınavından üç kez kalırsanız muaf oluyorsunuz. Üç kez kalmanız lazım. Sınava girmemeniz sayılmıyor. Sınava girip başarısız olmanız gerekir. Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muaf olunamıyor. O dersi başarmak mecburiyetindesiniz. Muaf olduğunuz dersi bir daha seçmek zorunda değilsiniz ve o dersin kredisini alamıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı