Açık öğretim lisesinden web yazılımcısı olabilir mi?

Hocam oyun yazılımcısı için hiç okul okumayan biri bile olabilir diyor siz niye hevesimi kırıyorsunuz?
Aynen dostum. Heves kırıyorum ben. Kesinlikle den hayal dünyasında yaşamıyorsun. Daha okul okumak konusunda çaba göstermekten acizsin ama kendini ütöpik düzeyde geliştirip yurt dışından iş teklifi alacaksın :)

Hocam Fiverr gibi sitelerden yabancılarla çalışacağım.
Diyelim ki bunu yaptın. Yani yapabilecek kadar kendini geliştirdin. Mesajımı okursan geçici iş olarak tabir edebileceğimiz Freelancer işler alabilirsin demişim ben sana zaten. Ama binlerce üniversite mezunu ya da referansı yüksek Freelancer varken sürekli iş bulabilecek misin? Otur düşün.

Bu söylediklerim heves kırma amaçlı değil. Bir büyüğün olarak, geçtiğin yollardan geçmiş bir abin olarak hayatın gerçekleri. Bugün sen kendine istediğin yolu çizebilirsin. Ama hayat senin için büyük mucizeler hazırlamadıysa zaman geçtikçe söylediklerimi yaşadığını fark edip pişman olacaksın.

Millete yazilimciyim demezsin ama parani kazanırsın. Yazılımcı olmak için üniversite gerekmiyor en azından Free olarak çalışıp paranı kazanirsin orada sıkıntı yok. Bunun AÖL ile de alakası yok.
Ürün yapıp satma & beceri & ticari zeka ile alakalı daha çok.
Web tasarım da iyi para var benim bildiğim ozellikle API ve tasarım geliştirmelerinde.

Sen işveren olsan lise terk bir personeli sırf sertifikalı diye mi alırsın? yoksa iyi kötü bir mühendislik bölümü mezununu mu?
Dostum dediğin şey çok saçma bu dediğin diğer mesleklerde olabilir ama sen hangi yazılım şirketinin diploma baktığını gördün? Google Tesla microsoft gibi büyük şirketler diplomaya bakmıyor becerin varsa alıyorlar. Düşündüğün şey yanlış.
Ayrıca öyle üst üst düzey mükemmel bir beceri de gerekmiyor, her yazılımcı olan mükemmel mi sanki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı