Açık öğretim veya uzaktan öğretim bilgisayar programcılığı

berserkson50

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, malum YKS sonucum iyi gelmedi. Ben de 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile 4 yıllığa tamamlamayı düşünüyorum. Başlıktan da gördüğünüz gibi uzaktan ya da açık öğretim olarak tercih yapacağım, öneri ve tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.

Hem 2 yıllık, hem açıköğretim. Boşa vakit kaybı. Yazılım sektöründeki çoğu şirket 4 yıllık yazılım diploması istiyor junior iş ilanlarında. 2 yıllık ve açıköğretim diploması filtreden elenmene sebep olur. Zaten tek seçeneğin DGS oluyor.

DGS için ise hem kontenjanlar çok azaltıldı, hem de çok fazla 2 yıllık yazılım bölümü açıldı ve bu bölümlerin hepsine DGS ile mühendisliğe geçme hakkı verildi. Kısaca hem girmek daha zor hem de rakibin daha fazla. Bunu tercih etmek yerine mezuna bırak veya geliyorsa 4 yıllık örgün yazılım bölümü tercih et.

Açıktan yazılabilir. Üstteki arkadaşın dediği gibi de DGS'ye çok ümit bağlamayın. Soruların tamamını doğru yapmalısınız ki kazanabilesiniz DGS'yi.

Hem 2 yıllık, hem açık öğretim. Boşa vakit kaybı. Yazılım sektöründeki çoğu şirket 4 yıllık yazılım diploması istiyor junior iş ilanlarında. 2 yıllık ve açık öğretim diploması filtreden elenmene sebep olur. Zaten tek seçeneğin DGS oluyor.

DGS için ise hem kontenjanlar çok azaltıldı, hem de çok fazla 2 yıllık yazılım bölümü açıldı ve bu bölümlerin hepsine DGS ile mühendisliğe geçme hakkı verildi. Kısaca hem girmek daha zor hem de rakibin daha fazla. Bunu tercih etmek yerine mezuna bırak veya geliyorsa 4 yıllık örgün yazılım bölümü tercih et.
2. ve son kez mezuna bırakma kararı aldım.

Açıktan yazılabilir. Üstteki arkadaşın dediği gibi de DGS'ye çok ümit bağlamayın. Soruların tamamını doğru yapmalısınız ki kazanabilesiniz DGS'yi.

Hocam YBS okuduktan sonra açıktan bilgisayar programcılığı okumanın kariyer ve mesleki açıdan bir artısı olur mu sizce?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı