12. sınıfın 2. döneminde açığa geçtim ve kredim yetiyordu. Sadece zorunlu derslere girmem gerekiyordu. Girdim ve geçtim de. Sorun şu ki ben şimdi direkt mezun olacak mıyım yoksa 8 dönem zorunluluğu var mı? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
AÖL, 18 yaş ve üstü öğrenciler için 8 dönem şartı kaldırıldı
Açık öğretim lisesinde 8 dönem okuma zorunluluğu bulunmakta. 8 dönem bitirmeden mezun olamıyorsunuz. Ancak MEB yaptığı açıklamada 18 yaş ve üstü öğrenciler için 8 dönem zorunluluğunu kaldırdı. 18 yaş ve üstü öğrencilerin okuması gereken dönem sayısı artık 5 dönem. Hayırlı olsun. Ek sınavla...www.technopat.net
Zamanında 18 yaş ve üstü öğrenciler için 8 dönem zorunluluğu kaldırıldı. Eğer 18 yaş ve üzeri öğrenciyseniz 5 dönem yeterli olacaktır. Kredinizi ve zorunlu derslerinizi tamamladıysanız, 18 yaş ve üzeri öğrenciyseniz mezunsunuz. AÖL sistemine girince diploma bilgilerinizin gözükmesi lazım.
Hangi ayda doğdunuz? 18 yaşınıza ne zaman gireceksiniz?
e-Devlet'ten kontrol edebiliyorsun mezun olma durumunu. Açık lisede 8 dönem zorunluluğu olmaması lazım. Kredini tamamladığın zaman mezun olursun.
Tamam. mezunsun. Profilinde yazmasi lazim mezun musun degilmisin.Ağustos ayında
Yani normalde notların açıklandığı gün sisteme düşer mezuniyetin bende öyle olmuştu.Ağustos ayında.
e-Devlet'te gözükmüyor mezuniyet.
Dönem bittiğinde mi gözükmesi gerekiyor yoksa geçtiğimizde direkt gözüküyor mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.