Çözüldü Açık öğretimde alınan derslerden örgün öğretimde muaf olmak mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Juartan

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte b450m s2h anakart
Sapphire rx590 pulse 8 gb
AMD R5 5600 işlemci
8X2 gb RAM
480 gb SSD
1 Tb HDD
Selamlar açık öğretimden bir bölüm okuyordum ve şu anda da örgün olarak bir bölüme kayıt yaptım. Açıktan aldığım dersleri örgünde muafiyet olarak verme şansım nedir? Daha önce böyle bir şey yapan var mı? Ders içerikleri, adları ve AKTS uyuşuyor ama sadece açık öğretimdeki transkriptte ders saatleri 0 ve ulusal kredi "-" olarak yazıyor. Sadece AKTS bilgisi var, yardımcı olabilecek var mı? Teşekkür ederim.
1760805740144.png

Çözüm
Uyarı vardı o yüzden şimdi yazabiliyorum, muafiyet başvurusu dilekçe örneğinde bu şekil saat/kredi/AKTS bölümü var fakat transkriptte saat ve kredi bölümü üstte attığım gibi gözüküyor bu korkutuyor biraz onun haricinde ders içerikleri ve AKTS yönünden problem yok.
Saat ve kredi okulun AKTS'yi karşılayacak şekilde kendi özgür iradesiyle belirlediği miktarlar. Krediyi ve ders saatini doğrudan karşılaması gerekmiyor. Zaten ortak payda olan ve kıstas alınan değer AKTS. Yeni kayıt olmuşsunuz, zaman ve tarih açısından da sorun yaşamazsınız.
Ders uyumunda önemli olan AKTS ve Ders İçeriğinin uyumudur. AÖF dersleri Örgün öğretimde saydırılabiliyor ve muaf olunabiliyor. Bunun önünde bir engel yok. Eğer okulun yönetmeliğinde özel olarak ''Örgün olmayan derslerden muafiyet sağlanmayacaktır.'' gibi bir ibare yoksa(ki ben hiçbir yönetmelikte böyle bir şey görmedim.) saydırabilirsiniz. Tabi intibak kurulu şu an muafiyet başvurularını kabul eder mi onu bilmiyorum, kesin kaydınızı yaptırdığınız döneme çok uzak olmamalı. Onu öğrenmek için öğrenci işleriyle iletişime geçmeniz gerekli.

Ders uyumunda önemli olan AKTS ve ders içeriğinin uyu mudur? AÖF dersleri örgün öğretimde saydırılabiliyor ve muaf olunabiliyor. Bunun önünde bir engel yok. Eğer okulun yönetmeliğinde özel olarak "örgün olmayan derslerden muafiyet sağlanmayacaktır." gibi bir ibare yoksa(ki ben hiçbir yönetmelikte böyle bir şey görmedim.) saydırabilirsiniz. Tabii intibak kurulu şu an muafiyet başvurularını kabul eder mi onu bilmiyorum, kesin kaydınızı yaptırdığınız döneme çok uzak olmamalı. Onu öğrenmek için öğrenci işleriyle iletişime geçmeniz gerekli.

Uyarı vardı o yüzden şimdi yazabiliyorum, muafiyet başvurusu dilekçe örneğinde bu şekil saat/kredi/AKTS bölümü var fakat transkriptte saat ve kredi bölümü üstte attığım gibi gözüküyor bu korkutuyor biraz onun haricinde ders içerikleri ve AKTS yönünden problem yok. Ek tercihte yerleştiğim için 1 hafta sürem var o konuda sıkıntı yok, umarım kabul ederler çünkü bu sene KPSS'ye çalışacağım ders yoğunluğumun az olması çok önemli.

Şu an okuduğun üniversitenin öğrenci işleriyle iletişime geçersen en doğru cevabı verirler fakat muafiyet için ders seçiminden sonraki bir veya iki hafta içinde bildirim yapılması gerekiyor diye biliyorum.

Pazartesi dilekçeyi vermeye gideceğim bakalım o zaman bilgi alırım, ek tercihte yerleştiğim için yeni kayıt yaptım yani 1-2 hafta sürem var.Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_42.jpg
    Screenshot_42.jpg
    39,9 KB · Görüntüleme: 6
Uyarı vardı o yüzden şimdi yazabiliyorum, muafiyet başvurusu dilekçe örneğinde bu şekil saat/kredi/AKTS bölümü var fakat transkriptte saat ve kredi bölümü üstte attığım gibi gözüküyor bu korkutuyor biraz onun haricinde ders içerikleri ve AKTS yönünden problem yok.
Saat ve kredi okulun AKTS'yi karşılayacak şekilde kendi özgür iradesiyle belirlediği miktarlar. Krediyi ve ders saatini doğrudan karşılaması gerekmiyor. Zaten ortak payda olan ve kıstas alınan değer AKTS. Yeni kayıt olmuşsunuz, zaman ve tarih açısından da sorun yaşamazsınız.

Çözüm

Teşekkür ederim hocam, içimi rahatlattınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı