Çözüldü Açık öğretimde kalan 1 zorunlu dersi geçmek YKS için zorunlu mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emin.gunay

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Siber güvenlik
Arkadaşlar selam. Başlık çok açıklayıcı olmadı. Bu sene açık öğretime geçtim lise 12. sınıf olarak. Toplam geçme kredisi 170. benim kredim 185. ancak kalan zorunlu ders 1 gözüküyor. Tüm sınavlara girdim. Bu zorunlu ders inkılap. Ben bu dersten 5 üzerinden 1 aldım. Bu durumda sınıfı geçip YKS sınavına girebilecek miyim? Yoksa bu zorunlu dersi geçmem zorunlu mu? Ek sınav olacak mıyım bu ders için ya da bir dönem daha eğitim dönemim mi uzayacak? Bilgisi olan arkadaşlar beni bir aydınlatırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Başlık açıklayıcı olmasa da sorun yok, sizi anladım. 👍 Zorunlu dersi evet, geçmek zorundasınız da Temmuz'da 3. dönem ve Eylül'de ek sınav oluyor. Geçici mezuniyet belgesiyle üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz. Sene sonuna kadar da diplomanızın aslını götürmeniz gerekir. Götürmezseniz üniversite kaydınız silinir ve sanki hiç üniversiteye kayıt yaptırmamışsınız gibi olur. OBP de yarıya düşmez.
@emin.gunay, konuya geri dönüş sağlar mısınız?
Sanırım sınava girebiliyordun ama üniversiteye başlayana kadar ya da üniversitene kayıt olsan ve o dönemin başlasa bile o yılı tamamlayana kadar "açık öğretim lisesinden" mezuniyet belgeni kesin alman gerekiyordu diye hatırlıyorum.

Başlık açıklayıcı olmasa da sorun yok, sizi anladım. 👍 Zorunlu dersi evet, geçmek zorundasınız da Temmuz'da 3. dönem ve Eylül'de ek sınav oluyor. Geçici mezuniyet belgesiyle üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz. Sene sonuna kadar da diplomanızın aslını götürmeniz gerekir. Götürmezseniz üniversite kaydınız silinir ve sanki hiç üniversiteye kayıt yaptırmamışsınız gibi olur. OBP de yarıya düşmez.

Son düzenleme:
Çözüm
Açık öğretimde 3. Dönem sınavları olduğunu bilmiyordum hocam sağolun. Anladığım kadarıyla Eylül'deki sınavlara girip inkılap dersinden geçmem gerekiyor doğru anladım değil mi? Ayrıca mezuniyet belgesini yüzyüze almak zorunda mıyım?

@emin.gunay, geçemeseniz de 3 sınav kalırsanız muaf oluyorsunuz. Geçici mezuniyet belgesini evet, yüz yüze almak zorundasınız. Eylül de dahil olmak üzere kalırsanız bitiyor. Geçmeye çalışın da geçemeseniz de dert etmeyin.

@emin.gunay, açık lisede muafiyet sistemi bulunuyor. Muafiyet sistemine göre de bir dersin sınavından üç sınav kalırsanız muaf olabiliyorsunuz ancak Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muaf olamıyorsunuz. Muaf olduğunuz dersin kredisini alamayarak başarılı sayılıyorsunuz. Sizin kredi sorununuz yok ve kaldığınız ders de İnkilap. 2. dönem kalmışsınız. 3. dönem de kalırsanız ve ek sınavda da kalırsanız doğrudan muaf oluyor ve dersi başarmış olarak kabul ediliyorsunuz.

Böylece geçici mezuniyet belgesi ihtiyacım da olmayacak yani.

Üniversite kayıtları Eylül ayı içerisinde yapılıyor. Eğer Temmuz ayında başarılı olursanız gerek kalmaz ama Eylül'deki sınava kalırsanız, geçici mezuniyet belgesiyle kayıt yaptırırsınız. Aklınıza takılan soru hâlâ varsa çekinmeden sorun. Cevaplamak için buradayız. 👍

@emin.gunay, muaf olamıyorsunuz çünkü üçüncü dönem sınavında iki kez kalmış olacaksınız. Ek sınava girmezseniz de doğrudan girmemiş olarak kabul edileceksiniz ve sizi muaf ettirmiyor. Muaf olmak istiyorsanız sınava girip kalacaksınız. Girmezseniz kesinlikle olmuyor.

Zorunlu ders olması sebebi ile ikinci sınavdan kaç not almam gerekli hocam? İlki 10 ikincisinde 90 mı almam gerekiyor? İnkilap dersi görmediğim için bilgim fazla yok. Ayrıca ben zorunlu ders seçmedim aslında seçebileceğim bir yer yoktu. Neden inkilap dersi benim için zorunlu oldu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı