Açık öğretime geçiş şartları nedir?

trynewnickname

Decapat
Daha fazla  
22 Ekim'de yayınlanan yönetmeliğinde 4. bölüm 13. maddesinde:
(3) açık öğretim liselerine;

A) ilköğretim okulu/ortaokul/imam hatip ortaokulundan mezun olanlar.

Diye bir madde bulunmakta. Burada anladığım kadarıyla ortaokulu bitiren bir kişi açıktan liseye geçebiliyor. Ben ortaöğretim de okuyorum ama ilköğretim diplomasina sahip olduğumdan dolayı geçebiliyor olmam lazım değil mi?

22 Ekim'de yayınlanan yönetmeliğinde 4. bölüm 13. maddesinde:
(3) açık öğretim liselerine;

A) ilköğretim okulu/ortaokul/imam hatip ortaokulundan mezun olanlar.

Diye bir madde bulunmakta. Burada anladığım kadarıyla ortaokulu bitiren bir kişi açıktan liseye geçebiliyor. Ben ortaöğretim de okuyorum ama ilköğretim diplomasina sahip olduğumdan dolayı geçebiliyor olmam lazım değil mi?

İlgili yerler ile görüştüm. Ortaöğretimi bırakıp açığa gecebilecegimi söylediler. Kısaca 11. Sınıf öğrencisi su an okulu bırakırsa 2. Dönem açığa geçebiliyor. Bu kararı verecek arkadaşlar ilk önce bağlı oldukları halk eğitim merkezlerine gidip oradaki yetkililer ile görüşmesini tavsiye ederim.

Son düzenleme:
@trynewnickname, 11. sınıf öğrencisi, okulu bırakırsa ikinci dönem açığa geçemez. O bilgi yanlış çünkü örgün eğitimden açık liseye geçebilmek için sınıf tekrarına düşmeniz gerekir, şartlardan birisi bu. Kalma ve geçmeler de yıl sonuna göre hesaplandığı için birinci dönem okulu bırakan birisi, ikinci dönem açık liseye geçemez. Sene sonunun beklenmesi lazım.

@trynewnickname, 11. sınıf öğrencisi, okulu bırakırsa ikinci dönem açığa geçemez. O bilgi yanlış çünkü örgün eğitimden açık liseye geçebilmek için sınıf tekrarına düşmeniz gerekir, şartlardan birisi bu. Kalma ve geçmeler de yıl sonuna göre hesaplandığı için birinci dönem okulu bırakan birisi, ikinci dönem açık liseye geçemez. Sene sonunun beklenmesi lazım.
Açık liseden normal okula geri dönülebiliyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı