Açık üniversitede okumak mantıklı mı?

Yazılım sektöründe hiçbir işe yaramaz 2 yıllık diploma, üniversite okumayanlar gibi değerlendiriliyor işverenlerin gözünde. DGS ile mühendisliğe veya diğer 4 yıllık yazılım ile alakalı bölümlere tamamlamadığın sürece işlevsiz bir diploma. Onun yerine mühendisliğe puanın yetmiyor ise eşit ağırlıktan Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne bakmanı öneririm, 4 yıllık ve yazılım sektöründe diploması çok daha etkili işe alımlarda. Ancak açıköğretimden okumanı yine kesinlikle önermiyorum. 4 yıllık örgün yazılım bölümü okumayacaksan şirketler için diğer alacağın 2 yıllık diplomasıymış, açıköğretim diplomasıymış hiçbir işe yaramaz.

Hocam yazılım sektöründen bağımsız ama belki bilginiz vardır diye sormak istedim. Son DGS'de yaptıkları değişikliklerden dolayı normalde DGS ile örgün eğitimine gidebildiğim bölümü kaldırmışlar. DGS ile açıköğretim işletmeye gidip 3. senesinden devam edebiliyorum sence bu mantıklı bir şey mi? Boşa mı okumuş olurum diye düşünüyorum. (İşletmeyi yalnızca açıköğretim olarak seçme şansım var bu arada örgün olarak seçim yapamıyorum, yönergede öyle)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı