tunahan034
Decapat
Daha fazla
12. sınıfa geçeceğim ve 9. sınıftan beri kendimi yazılım alanında geliştiriyorum. Kötü liselere gitmemin sonucunda, bırak ders anlatmayı bilmemeyi, fizik öğretmeni olmayıp fizik dersine giren ücretli fizik hocalarından tut, oldukça kötü bir 3 yıl geçirdim. Neredeyse hiç doğru düzgün eğitim alamadım. Ders çalışma alışkanlığım hiç olmadı ama yazın gelen gaza gelmeyle 10. ve 11. sınıfta ders çalışmalarım sayesinde TYT konularım iyi denilecek düzeyde. Fakat AYT için hiç umut yok. İstediğim kadar AYT çalışayım gene OBP’m yüzünden en az 20K-30K sıralamada geriye gideceğim ve konu eksiğimden dolayı da iyi bir sıralama yapmam imkansıza çok yakın. 2 yıllık bilgisayar programcılığı düşündüm çünkü TYT konularım sağlam ama nereye sorsam “2 yıllık okuma” diyor. Ne verdikleri eğitim iyi ne de bana kattıkları. “Hiç okuma, küçük bir yerde çalış, okuldan daha fazla şey katar sana” diyen bile çokça insan var. Hem 3 üzeri GANO yapmaya çalışıp hem de DGS’ye çalışmak oldukça zor bir süreç olacağından aklıma şöyle bir fikir geldi. Dediğim gibi 3 yıldır yazılımla uğraşıyorum ve bilgim yaşıma göre bir hayli yüksek. Hatta konuştuğum yazılım mühendisliği okuyan tanıdıklarım bile sınıfındaki çoğu kişiden daha çok şey bildiğimi söylüyor. Yani 2 yıllık okumak bana diploma dışında hiçbir şey kazandırmayacak ama 4 yıllık okursam öğreneceğim çok şey olduğundan, açık öğretim bilgisayar programcılığı ön lisans okuyup DGS ile 4 yıla tamamlamak sizce mantıklı mı? Açık öğretimde fazla boş zamanım olacağından ve bu alanda bilgili de olduğumdan sınavlarda ve DGS’ye çalışmakta sorun yaşamayacağımı düşünüyorum. Görüşleriniz, tavsiyeleriniz neler, ne yapacağım konusunda çok kararsızım.
Son düzenleyen: Moderatör: