Açıköğretim Bilgisayar Programcılığı ve DGS ile 4 yıla tamamlama mantıklı mı?

tunahan034

Decapat
Daha fazla  
12. sınıfa geçeceğim ve 9. sınıftan beri kendimi yazılım alanında geliştiriyorum. Kötü liselere gitmemin sonucunda, bırak ders anlatmayı bilmemeyi, fizik öğretmeni olmayıp fizik dersine giren ücretli fizik hocalarından tut, oldukça kötü bir 3 yıl geçirdim. Neredeyse hiç doğru düzgün eğitim alamadım. Ders çalışma alışkanlığım hiç olmadı ama yazın gelen gaza gelmeyle 10. ve 11. sınıfta ders çalışmalarım sayesinde TYT konularım iyi denilecek düzeyde. Fakat AYT için hiç umut yok. İstediğim kadar AYT çalışayım gene OBP’m yüzünden en az 20K-30K sıralamada geriye gideceğim ve konu eksiğimden dolayı da iyi bir sıralama yapmam imkansıza çok yakın. 2 yıllık bilgisayar programcılığı düşündüm çünkü TYT konularım sağlam ama nereye sorsam “2 yıllık okuma” diyor. Ne verdikleri eğitim iyi ne de bana kattıkları. “Hiç okuma, küçük bir yerde çalış, okuldan daha fazla şey katar sana” diyen bile çokça insan var. Hem 3 üzeri GANO yapmaya çalışıp hem de DGS’ye çalışmak oldukça zor bir süreç olacağından aklıma şöyle bir fikir geldi. Dediğim gibi 3 yıldır yazılımla uğraşıyorum ve bilgim yaşıma göre bir hayli yüksek. Hatta konuştuğum yazılım mühendisliği okuyan tanıdıklarım bile sınıfındaki çoğu kişiden daha çok şey bildiğimi söylüyor. Yani 2 yıllık okumak bana diploma dışında hiçbir şey kazandırmayacak ama 4 yıllık okursam öğreneceğim çok şey olduğundan, açık öğretim bilgisayar programcılığı ön lisans okuyup DGS ile 4 yıla tamamlamak sizce mantıklı mı? Açık öğretimde fazla boş zamanım olacağından ve bu alanda bilgili de olduğumdan sınavlarda ve DGS’ye çalışmakta sorun yaşamayacağımı düşünüyorum. Görüşleriniz, tavsiyeleriniz neler, ne yapacağım konusunda çok kararsızım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende senin gibi düşünerek bilgisayar programcılığı okudum Kırıkkale'de 2 yıllık bölümü hocalar yüzünden 3 senede bitirdim yazılımdan soğuttular. Şu an grafik tasarımcı olarak hayatıma devam ediyorum ve bu işi seviyorum. Öncelikle gideceğin yeri sözlüklerde arat hocaları vs nasıl araştır aksi taktirde o 2 yıl sana zindan olur üniversitenin mavi diploma olanağı var mı yok mu araştır belki yurt dışına gidersin orada geçerli olur bilemezsin yazılım alanı deneyime bakar abi sen çalışmadın mı diye soracak olursan çalıştım şehir dışında mobing yüzünden işten ayrılıp memleketime dönmem gerekti memleketimde de yazılım alanı pek gelişmiş değil o yüzden sektör değiştirdim uzun lafın kısası yaparsın yapamayacaksın diye bir şey yok azim olduğunda her şey olur ama dediğim gibi önemli olan senin deneyimin projelerin ve konumun konum çok şey fark ettiriyor. Yolun açık olsun kardeşim öğrenmek istediğin ekstra bir şey olursa konuşuruz.

Bende senin gibi düşünerek bilgisayar programcılığı okudum Kırıkkale'de 2 yıllık bölümü hocalar yüzünden 3 senede bitirdim yazılımdan soğuttular. Şu an grafik tasarımcı olarak hayatıma devam ediyorum ve bu işi seviyorum. Öncelikle gideceğin yeri sözlüklerde arat hocaları vs nasıl araştır aksi taktirde o 2 yıl sana zindan olur üniversitenin mavi diploma olanağı var mı yok mu araştır belki yurt dışına gidersin orada geçerli olur bilemezsin yazılım alanı deneyime bakar abi sen çalışmadın mı diye soracak olursan çalıştım şehir dışında mobing yüzünden işten ayrılıp memleketime dönmem gerekti memleketimde de yazılım alanı pek gelişmiş değil o yüzden sektör değiştirdim uzun lafın kısası yaparsın yapamayacaksın diye bir şey yok azim olduğunda her şey olur ama dediğim gibi önemli olan senin deneyimin projelerin ve konumun konum çok şey fark ettiriyor. Yolun açık olsun kardeşim öğrenmek istediğin ekstra bir şey olursa konuşuruz.

Ben İstanbul'da oturuyorum o yönden şanslıyım, TYT' em gerçekten iyi sınava daha çok varken bile YTÜ, Marmara gibi üniversitelerin aldığı net ortalamaları ile aramda devasa bir fark yok şimdiden bu ünilere girmem zor ama yapamayacağım bir şey değil. Benim asıl korktuğum şey bu alanda zaten bilgili olup 2 yıllıkta yeni hiçbir şey öğrenemeden DGS ile 4 yıla tamamlayamamak. DGS için GANO olayı da önemli hem sınavlara çalışıp hem DGS'ye çalışmak oldukça zor olur benim için çünkü üniversiteler çok az kontejyan açıyor derece yapmadan bir üniversiteye girmek imkansıza yakın.

Ben İstanbul'da oturuyorum o yönden şanslıyım, TYT' em gerçekten iyi sınava daha çok varken bile YTÜ, Marmara gibi üniversitelerin aldığı net ortalamaları ile aramda devasa bir fark yok şimdiden bu ünilere girmem zor ama yapamayacağım bir şey değil. Benim asıl korktuğum şey bu alanda zaten bilgili olup 2 yıllıkta yeni hiçbir şey öğrenemeden DGS ile 4 yıla tamamlayamamak. DGS için GANO olayı da önemli hem sınavlara çalışıp hem DGS'ye çalışmak oldukça zor olur benim için çünkü üniversiteler çok az kontejyan açıyor derece yapmadan bir üniversiteye girmek imkansıza yakın.

İstanbul'da olman gerçekten büyük bir avantaj, her gün DGS'ye bakmak sana bir avantaj ama her gün bakmalısın bir düzenin olmalı başta da söylediğim gibi yazılım sektörü deneyime bakar, benim çevremde matematik, kimya bölümünden mezun olup yazılım işi ile uğraşan birçok tanıdığım var. Yüksek lisans gibi vs şeyler düşünmüyorsan eğer kendini geliştirmeye, bir yere stajyer olarak girip kendini göstermeye bak derim bunu 2 yıllık okurken de yapabilirsin.

İstanbul'da olman gerçekten büyük bir avantaj, her gün DGS'ye bakmak sana bir avantaj ama her gün bakmalısın bir düzenin olmalı başta da söylediğim gibi yazılım sektörü deneyime bakar, benim çevremde matematik, kimya bölümünden mezun olup yazılım işi ile uğraşan birçok tanıdığım var. Yüksek lisans gibi vs şeyler düşünmüyorsan eğer kendini geliştirmeye, bir yere stajyer olarak girip kendini göstermeye bak derim bunu 2 yıllık okurken de yapabilirsin.

Planım o zaten açıktan okursam bulabilirsem stajyer olarak işe gireceğim. Bulamazsam da etkinliklere gönüllü projelere katılıp çevre edineceğim ama işte hem örgün eğitim okuyup hem tecrübe kazanmaya çalışıp hem DGS'ye çalışmak zor olur benim için o yüzden açık öğretime biraz daha sıcak bakıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı