Açıktan bilgisayar programcılığı okumak mantıklı mı?

Slyrox

Hectopat
Daha fazla  
AÖF'ün 2025 taban puanlarına bakarken Atatürk Üniversitesi ve Anadolu üniversitesinde açık bilgisayar programcılığı bölümlerini gördüm puanı da bir hayli düşüktü (240 taban puan) ben de çocukluğumdan beri bu tür işlere meraklı olduğum için ve şu ana kadar doğru düzgün sınava çalışmadığım için bundan sonra da çok fazla çalışmayacağımı bildiğim için açığa yönelmeye karar verdim. Açıkçası olduğum ilin dışına da çıkmak istemiyorum KYK gibi yerler en son gideceğim yer olur. Açıktan bilgisayar programcılığı bitiren biri varsa veya bitiren birini gören duyan varsa çalışma olanakları nelerdir? Zor bir bölüm müdür öğrenmek isterim.

AÖF'ün 2025 taban puanlarına bakarken Atatürk Üniversitesi ve Anadolu üniversitesinde açık bilgisayar programcılığı bölümlerini gördüm puanı da bir hayli düşüktü (240 taban puan) ben de çocukluğumdan beri bu tür işlere meraklı olduğum için ve şu ana kadar doğru düzgün sınava çalışmadığım için bundan sonra da çok fazla çalışmayacağımı bildiğim için açığa yönelmeye karar verdim. Açıkçası olduğum ilin dışına da çıkmak istemiyorum KYK gibi yerler en son gideceğim yer olur. Açıktan bilgisayar programcılığı bitiren biri varsa veya bitiren birini gören duyan varsa çalışma olanakları nelerdir? Zor bir bölüm müdür öğrenmek isterim.
Açıktan değil örgün bitirdim.
Boşa zaman kaybı. Bölüm çok kolay sadece sınav günleri çalışarak 3.8 ortalama yaptım. Bi tane ders ba geldi o da stajda problem çıkmıştı o derece kolay yani.
Okumaya değmez. 2 senede öğreneceğiniz her şeyi youtubeda 2 haftada misliyle öğrenirsiniz.
Diploması için falan da demeyin onun diplomasına kimse bakmaz özellikle bu işlerde kendinizi ne kadar yetiştirdiğiniz önemli.

Açıktan değil örgün bitirdim.
Boşa zaman kaybı. Bölüm çok kolay sadece sınav günleri çalışarak 3.8 ortalama yaptım. Bir tane ders ba geldi o da stajda problem çıkmıştı o derece kolay yani.
Okumaya değmez. 2 senede öğreneceğiniz her şeyi YouTube'da 2 haftada misliyle öğrenirsiniz.
Diploması için falan da demeyin onun diplomasına kimse bakmaz özellikle bu işlerde kendinizi ne kadar yetiştirdiğiniz önemli.

Dersler dışında ekstra kendimi geliştirsem daha farklı sonuç alır mıyım hocam o ortamı sağlayabilirim kendime.
Yani açıkçası girebileceğim diğer bölümlerde de diplomanın hiçbir işe yaramayacağı gerçeğiyle yüzleşeceğimi düşünüyorum hocam diplomanın işe yarayacağı bölümler çok yüksek puanlı bölümler doğru mu düşünüyorum bilmiyorum da.

"İyi kötü bir diploma olsun" diye işe alacak adamların kabulunu görmek için diploma işe yarar bence. Yine de diğer arkadaşın dediği gibi öğrenmek üniversiteden bağımsız yapılabilir/yapılır diye düşünüyorum. Yani o diplomanın faydası olur ama üniversitenin eğitimine bel bağlanmaz.

Dersler dışında ekstra kendimi geliştirsem daha farklı sonuç alır mıyım hocam o ortamı sağlayabilirim kendime.
Yani açıkçası girebileceğim diğer bölümlerde de diplomanın hiçbir işe yaramayacağı gerçeğiyle yüzleşeceğimi düşünüyorum hocam diplomanın işe yarayacağı bölümler çok yüksek puanlı bölümler doğru mu düşünüyorum bilmiyorum da.
Dersler bir şey katmıyor zaten ne öğrenirsen kendin internetten öğreneceksin. Dediğim gibi diploma boş iş. İlla alacağım diyorsan sınava gireceksin sağlam bi yerden sağlam diploma alacaksın. Yoksa zaman kaybı. Ben ettim aynı ahmaklığı şimdi tekrar sınava hazırlanıyorum işte. Ben ettim başkası etmesin diye uyarıyorum. O diplomayı alman hiçbir işe yaramayacak. Hatta trdeki hiçbir üniversite diploması bir işe yaramayacak da bazıları en azından Türkiye içinde kabul görüyor.
Yazılım / bilişim alanının en iyi yanı da bu bana kalırsa ; diplomaya bağlı kalmaman.
Bir tıp bir hukuk gibi değil yani.
Sakaryadan mezun adam googleda amazonda güvenlik şefliği yapıyor, hatta silikon vadisindeki baba şirketlere güvenlik eğitimi veriyor sen düşün.
Diploma sadece Türkiyede kale alınan (akademik kariyer istiyorsanız dünyanın her yerinde kale alınır) bir şey.

Dersler bir şey katmıyor zaten ne öğrenirsen kendin internetten öğreneceksin. Dediğim gibi diploma boş iş. İlla alacağım diyorsan sınava gireceksin sağlam bir yerden sağlam diploma alacaksın. Yoksa zaman kaybı. Ben ettim aynı ahmaklığı şimdi tekrar sınava hazırlanıyorum işte. Ben ettim başkası etmesin diye uyarıyorum. O diplomayı alman hiçbir işe yaramayacak. Hatta trdeki hiçbir üniversite diploması bir işe yaramayacak da bazıları en azından Türkiye içinde kabul görüyor.
Yazılım / bilişim alanının en iyi yanı da bu bana kalırsa; diplomaya bağlı kalmaman.
Bir tıp bir hukuk gibi değil yani.
Sakarya'dan mezun adam Google'da Amazon'da güvenlik şefliği yapıyor, hatta silikon vadisindeki baba şirketlere güvenlik eğitimi veriyor sen düşün.
Diploma sadece Türkiye'de kale alınan (akademik kariyer istiyorsanız dünyanın her yerinde kale alınır) bir şey.

Peki eğitiminiz sırasında yazılım alanında kendizi daha fazla geliştirseydiniz şu an yazılımla alakalı bir iş yapıyor olur muydunuz hocam. Ben bu bölüme gireceksemde böyle yaparım diye düşünüyorum.

Peki eğitiminiz sırasında yazılım alanında kendizi daha fazla geliştirseydiniz şu an yazılımla alakalı bir iş yapıyor olur muydunuz hocam. Ben bu bölüme gireceksemde böyle yaparım diye düşünüyorum.
Ben zaten kendimi bir nebze geliştirdiğimden dolayı 3 yerden iş teklifi aldım 2 sini saymıyorum onlar network sayesinde geldi biri staj yaptığım yerdi diğeri de hocalarımın tavsiyesiyle oldu ama birinde kendim başvurup teknik mülakatı geçerek almıştım teklifi.
Benim hedefim başka olduğu için girmedim işe sınava hazırlanmayı seçtim.
Kendini geliştirirsen iş her türlü bulursun yani o konuda şüphen olmasın. Ben fazla bilmememe rağmen iş bulduysam bu alanda ciddi mesai harcayan adam en kral yerlerden dahi iş bulur.

Ben zaten kendimi bir nebze geliştirdiğimden dolayı 3 yerden iş teklifi aldım 2 sini saymıyorum onlar network sayesinde geldi biri staj yaptığım yerdi diğeri de hocalarımın tavsiyesiyle oldu ama birinde kendim başvurup teknik mülakatı geçerek almıştım teklifi.
Benim hedefim başka olduğu için girmedim işe sınava hazırlanmayı seçtim.
Kendini geliştirirsen iş her türlü bulursun yani o konuda şüphen olmasın. Ben fazla bilmememe rağmen iş bulduysam bu alanda ciddi mesai harcayan adam en kral yerlerden dahi iş bulur.
Teşekkürler hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı