Açıktan okunur mu?

Asıl liseyi açıktan okumak gerekir, lisede anlamsız ortada anlamsız yerde vakit kaybetmesinden kat kat daha iyi olacaktır.
Şahsen ben açıktan okumak istiyorum liseyi. Ama ablam "Açıktan okumak, okumak değildir" diyor. Liseyi zerre okuyasım yok ama ailem okumam için baskı yapıyor.

Şahsen ben açıktan okumak istiyorum liseyi. Ama ablam "Açıktan okumak, okumak değildir" diyor. Liseyi zerre okuyasım yok ama ailem okumam için baskı yapıyor.
Ablanızın eğitim durumu ve eğitimle alakası nedir?

Ablanızın eğitim durumu ve eğitimle alakası nedir?
3 sene meslek lisesi okudu. Son sene özel okula geçti yanlış hatırlamıyorsam. Üniversite ise, 2 sene adalet okudu kültür lisesinde. Şimdi dgs'ye hazırlanıyor. DGS sınavından geçebilirse 4 sene hukuk okuyacak.

Yanlış anlama da beni inan şaşırmadım. Açık lise hakkında bilgisi olmayanlar anlamsız yere manipülasyon yapıyor, ortada da sanki açık lise okuyanlar adam değil gözüyle bakılıyor. Ben senin yerinde olsam abla sen üç sene meslek lisesinde okudun da ne yaptın diye sorardım açıkçası. Şunu da eklemek istiyorum, yatma gözüyle bakıyorsanız açık liseye geçmemenizi tavsiye ediyorum.

Yatma gözüyle değil. Lise okumak boş geliyor. Hiçbir faydasının olmadığını düşünüyorum güzel liseye gidilmediği sürece. Eğer lgs'den güzel puan yaparsam güzel bir liseye giderim. Eğer yapamazsam ve kötü bir liseye gideceksem, açıktan okurum daha iyi.

@CHRİS W4LKER ablana dediğim şeyi diyebilirsin düzgün bir üslupla tabii ki. Bir de herkesin kazandığı iki senelik bölümü falan kazanmışsın de, lise okumasam da oluyormuş. Evden kendim halledeceğim dersin.

Sağ olun hocam, öyle diyeceğim sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
11 ve 12. sınıf açıktan okunur mu? Şu an 11'im ancak kaldım gibi hafif, devamsızlık nedeniyle.
12.sınıfı açıktan bitiridim. İradeniz varsa veya dershaneye falan gidebilecekseniz 12.sınıf için açığa almak mantıklı. 11'i açığa almak bence mantıksız bir hareket. Okulunuzun ismi varsa, LGS'de yüksek puanlı bir okula girmişseniz de açığa almak mantıksız bence.
Okuldaki dersleri kendin halledemeyeceksen ablanın dediği doğru. Açık lise sınavları bebek oyuncağı. Hele ki son iki dönemde evden çevrimiçi sınav yöntemini kullandılar. Evden istediğin gibi kopya çek, 100 ile geç. Ne âlâ memleket. Gerçi şu çevrimiçi sistemi MEB sınav merkezlerine taşıyacaklardı, benim dönemimde son anda vazgeçilmişti, gelecek dönem uygulayacaklar.

Son düzenleme:
@drmstafaa vazgecilme yok. Vazgecmediler sadece sinav merkezleri yetersizdi. En kisa surede tasinacak.

Hocam haklısınız. Açıktan okursam bir şekilde halledeceğimi düşünüyorum aslında dersleri. Dediğim gibi yapacağım, kekoların dolu olduğu bir liseye gitmektense açıktan okurum. Ama eğer güzel bir liseye gidebileceksem giderim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…