Açıktan üniversite okumak nasıldır?

Alteargame

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben fabrikada çalışıyorum. Maddi sebeplerden dolayı üniversiteyi açıktan okumam gerekiyor. Sınavlar nasıl oluyor? Zor mu? Bir de sınavlara istediğimiz tarihte girebiliyor muyuz? Benim sadece izin günüm pazar günü.

Sınavlar üniversitenin belirlediği tarih ve saatlarde oluyor. Cumartesi ve Pazar günleri üniversitenin belirlediği okulda hazır bulunmak zorundasın. Tarihi ve saati kendin seçemezsin. Sadece sınav bölgeni seçebilirsin. Hangi okulda sınava gireceğini sistem belirliyor.

Zor olup olmadığı kişiden kişiye değişir. Elbette örgün eğitim gibi değil ancak sınavlara çalışmak zorundasın. Sınavlara çalışmazsan üniversiteye sonsuza kadar kayıt yenileme ücreti ödersin. Kayıt ücretleri ve kayıt yenileme ücretleri ucuz değil bu arada.

Ben Bilgisayar Mühendisliği okudum. Bitirdikten sonra keyfi olarak açıktan Yönetim Bilişim Sistemleri okudum. Örgün okumaya göre arada dağlar kadar fark var ancak dediğim gibi; kişiden kişiye değiştiği için kimine göre de açıktan okumak zor gelebilir. Tamamen kişinin durumuna bağlı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı