Çözüldü Açılışta "Check cable connection!" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tarhanacı Salim

Hectopat
Katılım
9 Şubat 2020
Mesajlar
82
Çözümler
1
Bu gün bilgisayarı açtığımda böyle bir ekranla karşılaştım. Bir tuşa bas diyor basıyorum geçmiyor. Bu ekranı nasıl geçeceğim?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210301_112920.jpg
    IMG_20210301_112920.jpg
    216,2 KB · Görüntüleme: 1.151
Çözüm
Bugün bilgisayarı açtığımda böyle bir ekranla karşılaştım. Bir tuşa bas diyor basıyorum geçmiyor. Bu ekranı nasıl geçeceğim?

Yardımlarınız için çok teşekkürler. Sorunu çözdüm. BIOS kısmında legacy diye bir yer vardı onu UEFI yaptım ve ekran açıldı. Sonra UEFI with CSM yaptığımda klavye mouse çalışmaya başladı.
Hocam zaten hata öyle başladı. Şöyle; ben bu gün bilgisayarı açtığımda klavye mouse ışıkları yanmasına rağmen açılmadı ben de netten biraz baktım ve birinin hatası biosu varsayılanlara alınca düzelmiş. Ben de aynısını yaptım ve cable connection hatasını almaya başladım.
Bu bence profesyonel bir yardım alınmadan yapılabilecek bir şey değil
 
Artı -1 Eksi
HDD diskinizi çıkartın ve diskin olduğu yuvayı temizleyin. Sonra da tekrardan güzelce takın ve tam oturduğundan emin olun. Ek olarak HDD'nin yuvasından çıkan veri kablosunun tam oturduğundan emin olun. Yine de olmazsa yeni bir disk ile şansınızı deneyin.
 
Aynı şey bilgisayarcıya mouse pad almaya gittiğimde olmuştu bu bilgiyi orada öğrendim bu durumun olmasının başka bir sebebi yok

SATA kablosunun sıkıntılı olması durumunda oluşabilir, kısa devre vb. durumlarda kablo bozulabiliyor bu yüzden BIOS bu uyarıyı veriyor, aynısını Everest PSU'da yaşadım, sistem boşta kısa devre yaptı, sebep veremediğim halde SATA kablosu çalışmıyordu, yedek ile değiştirdim 3-4 yıldır çalışıyor, o bilgisayar hala yukarıda istersen fotoğrafını vb. şeyleri atabilirim. Her götürdüğünüz bilgisayarcıdan duyacağınız şey bozulmadır, konudaki arkadaş bir sorun olmadığını belirtmiş önceden, demek ki kablo yerine oturmamış veya ona benzer bir durum oluşmuş olabilir, benim arkadaşım bana sıvı soğutmayı taktırtmamıştı, en sonunda "kendim yaparım" dedi bana, fanı çıkartmadı bende bakıyorum bu vidayı sökmeden ne yapıyor, adam karşıyakadaki bilgisayarcıya götürdü, kendileri sözde "en iyi teknik servis", adam geldiği gibi bak 2 saniyede "İşte kardeşim bak şu MOSFET'ler sıkıntılı anakartın MOSFET'i değişecek dedi önce işlemci bozulmuşmu onu kontrol edeceğiz." dediği gibi bastım kahkahayı, "hadi hadi yap bakalım teknik servis" dedim, adam fanın vidasını çökmeden fanı çekti, hem anakartı kırdı, hem işlemciyle birlikte çektiği için işlemcinin pinleri bozuldu başımıza 4800 lira masraf çıktı, gerçekten çok iyi tanımadığın bir bilgisayarcıyamı güveneceksin? Benim bile güvendiğim bir kişi var bilgisayarcı olarak oda bu işin ehlidir, sırf onun sayesinde bu kadar bilgiliyim, mahallede bulacağın bilgisayarcılardan kat kat daha bilgiliyim ve milletin bilgisayarının içine etme gibi bir derdim yok, adamlar Driver Booster gibi programlar kullanıyor :D.
 
Bugün bilgisayarı açtığımda böyle bir ekranla karşılaştım. Bir tuşa bas diyor basıyorum geçmiyor. Bu ekranı nasıl geçeceğim?

Yardımlarınız için çok teşekkürler. Sorunu çözdüm. BIOS kısmında legacy diye bir yer vardı onu UEFI yaptım ve ekran açıldı. Sonra UEFI with CSM yaptığımda klavye mouse çalışmaya başladı.
 
Çözüm

Geri
Yukarı