Açılmayan BIOS'u sıfırlamak, BIOS'u tekrar açar mı?

Cicenes35

Hectopat
Makaleler
3
Sorum yukarıdaki gibidir. Mümkün müdür, açılır mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sonsuza kadar açık zaten, bilgisayarını açtığında ilk açılan şey BIOS'tur, ona girmene gerek yoktur fiziki değişiklik yapmadığın sürece. Fastboot BIOS'taki, RAM,HDD/SSD,BOOT gibi işlerin olmadığı her zaman için sistemin varsayılan özelliklere sahip olup en hızlı şekilde açılmasını sağlar.

BIOS'tan bir şey yapamazsın bunlar dışında.

BIOS'ta şu ana kadar sadece format için USB'yi seçtim 1. sırada başka birşey yapmadım.

FN tuşuna basılı tutuyor musunuz F2'ye sürekli basarken?

Hayır işe yaramadı ekran kartımda UEFI desteklemiyor yani Windows'un içinden de giremiyorum.

Bilgisayarı tuşundan komple kapatın ve 10-15 saniye bekleyin, sonra F2 veya FN tuşuna basılı tutarken F2'ye sürekli basın. Belki yanlış bir şey yapmışsınızdır.

Tamam deneyeceğim ama olmayacağına eminim.
Sadece F2 ile olmuyorsa; FN+F2 ye basmak zorunda bazı Lenovo'lar, o da bilgisayar açılışında her seferinde yakalayamamana sebep olabiliyor. Bu yüzden 2-3 açılış denemesinde FN+F2'yi tutturabilirsin.

Açıldığı an klavye elektrik almıyor, FN'ye basılı tutmuşsan da çalışmama sebebi o olabilir. Açılıştan 2-3 saniye sonra (tüm sistemde elektrik dolaşıp BIOS kontrolüne geçildiğinde - ancak BIOS sistemi açmadan) yakalayabilirsin.

@Aqely @Mert Can Urcan abilerim ablalarım ışık var PC kapatma açma tuşunun ışığı var ama çözümleriniz işe yaramadı.
Klayeden BIOS'a giriş yapamıyorsan, daha önce yakaladın ve şimdi yakalayamıyorsan o aralığı F2 veya FN+F2 ile, CMOS pilini takıp çıkartman BIOS'u sıfırlayacak o kadar. Tabi bu işlemler olurken laptopa USB ile boot ayarları hazır bir USB bağlı olmaması da gerek.

Bunlar dışında başka bir çözüm yok bende. @Aqely senin aklına başka bir şey geldi mi?

Klayeden BIOS'a giriş yapamıyorsan, daha önce yakaladın ve şimdi yakalayamıyorsan o aralığı F2 veya FN+F2 ile, CMOS pilini takıp çıkartman BIOS'u sıfırlayacak o kadar. Tabii bu işlemler olurken laptopa USB ile boot ayarları hazır bir USB bağlı olmaması da gerek.

Bunlar dışında başka bir çözüm yok bende. @Aqely senin aklına başka bir şey geldi mi?

CMOS'u sıfırladım hatta CMOS 256 Bayt.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı