Açılmayan sistem duman çıkardı

burakcans12

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar dün sabah PC'mi açmayı denedim açıldı kapandı, hemen anlamadım daha da öğlene kadar açılmadı, akşam bir daha denedim ve açıldı hemen duman atmaya başladı. 3 saniye olmadan hemen kapattım fakat yanık kokusu var hala. Ekran kartı, işlemci temiz gözüküyor ama koku anakartta, işlemci soğutucuda yoğun ya da arkasında bir kablo yandı, tahminen neresi yanmış olabilir? PSU yandıysa garantiye göndereceğim ama anakartın bu kadar hızlı yanma ihtimali var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Anakartın bu kadar hızlı bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum sorun PSU gibi duruyor ama yinede emin olmadan göndermeyin farklı bir PSU var mı ? Deneyebileceğiniz.

Anakartın bu kadar hızlı bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum sorun PSU gibi duruyor ama yine de emin olmadan göndermeyin farklı bir PSU var mı? Deneyebileceğiniz.

Hocam maalesef yok şu an sistemi açtım fakat koku anakartın oralardan işlemciden geliyor gibi ama işlemciyi çıkardım bir şey gözükmüyor işlemci soğutucudan şüpheleniyorum bir de PSU'dan RAM'lerde bir şey yok gibi anakartta da henüz yanık gözükmüyor fotoğraf atayım dilerseniz

PSU'yu dışarıda test edebilirsiniz onun yanıp yanmadığını öğrenmek için. 24 pin kablosunda yeşil pin ile siyah PIN'i birbirine kısa devre ettirirseniz ve PSU fanı dönüyorsa muhtemelen PSU sağlamdır. Yanlış yapacağınız bir şeyde sorumlu değilim.
1765706945460.png

PSU'yu dışarıda test edebilirsiniz onun yanıp yanmadığını öğrenmek için. 24 pin kablosunda yeşil pin ile siyah PIN'i birbirine kısa devre ettirirseniz ve PSU fanı dönüyorsa muhtemelen PSU sağlamdır. Yanlış yapacağınız bir şeyde sorumlu değilim.

Hocam PSU da çok kablo var PC içinden nasıl çıkaracağımı bilmiyorum

Hocam PSU da çok kablo var PC içinden nasıl çıkaracağımı bilmiyorum

Çıkarmanıza gerek yok. Eğer zaten bilgisayar donanımlarından anlıyorsanız PSU'nun tüm kablolarını sökün. Yukarıda attığım diyagramdaki yeşil ile herhangi bir siyah pini kısa devre ettirin. PSU fanının dönmesi lazım. Mümkünse açık bir şekilde PSU'ya dokunmayın emin değilseniz. Eldiven gibi bir şeyle tutun tutmanız gerekirse.

Merhaba arkadaşlar dün sabah PC'mi açmayı denedim açıldı kapandı, hemen anlamadım daha da öğlene kadar açılmadı, akşam bir daha denedim ve açıldı hemen duman atmaya başladı. 3 saniye olmadan hemen kapattım fakat yanık kokusu var hala. Ekran kartı, işlemci temiz gözüküyor ama koku anakartta, işlemci soğutucuda yoğun ya da arkasında bir kablo yandı, tahminen neresi yanmış olabilir? PSU yandıysa garantiye göndereceğim ama anakartın bu kadar hızlı yanma ihtimali var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
1765707319401.png

PSU'nun delikli kısmına burnunu yaklaştırdığında koku alıyor musun? Kapasitör patlamaış olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı