Activision, Call of Duty'nin geleceği hakkında açıklamalar yaptı

Makaleler
26
Activision, son 3 yılda peşpeşe 2 tane Modern Warfare ve Black Ops oyunu çıkarması nedeniyle ağır eleştiriler altındaydı. Söz konusu oyunlar Modern Warfare III ve Black Ops 7 elbette. Ne zaman peşpeşe aynı seriden oyun çıkarttılarsa hepsinde olumsuz yorumlar aldılar.

Bir diğer konu ise kullanıcı geri bildirimlerine kulak asmamaları. Call of Duty'nin FPS dünyasında pek fazla alternatifi olmaması nedeniyle tekil durumda takılıyordu ve bu nedenle oyuncular mecburen isteseler de istemeseler de bu oyunu oynuyorlardı. Bu sene çıkan Battlefield 6 ile işler değişti ve Call of Duty ile Battlefield 6 önümüzdeki senelerde de rekabet edecek kıvama geldi. Battlefield'in başına Vince Zampella'nın gelmesi ile beraber oyun köklerine döndü ve oyuncu geri bildirimlerini dinleyerek uyguladılar ve şu anda çok iyi konumdalar. Activision'da mecburen bunu görerek Black Ops 7'de ilk defa tamamen olmasa da kullanıcı geri bildirimlerini dinleyerek oyun içerisinde değişiklikler, eklemeler-çıkarmalar yaptılar. En önemlisi 2019'dan beridir devam eden SBMM bağımlılığını azaltmalarıydı.

Şimdi bunca anlattıklarımdan anlayacağınız üzere Activision yavaş yavaş ayağını denk almaya başlamış gözüküyor.

Bu gece yayınladıkları blog gönderisinde şu şekilde açıklamışlar:
  • Artık Modern Warfare veya Black Ops oyunlarını art arda yayınlamayacağız. Bunun birçok nedeni var, ancak en önemlisi her yıl benzersiz bir deneyim sunmak.
  • Kademeli değil, anlamlı inovasyonlar gerçekleştireceğiz. Bu planları bugün paylaşmıyor olsak da, doğru zaman geldiğinde paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.
Açıkça söylemek gerekirse, Call of Duty'nin geleceği çok güçlü ve geliştirme ekiplerimizin derinliği ve yeteneği sayesinde en iyi günlerimizin bizi beklediğine inanıyoruz. Call of Duty'nin yeni dönemini inşa ediyoruz ve bu dönem, seriyi ve türü ileriye taşıyacak bazı sürprizlerle birlikte tam olarak isteklerinizi karşılayacak. Sizi aramızda görmek, dinlemek ve birlikte ilerlemek için sabırsızlanıyoruz.

Her sene aynı terhane diyecek olabilirsiniz ancak bu sefer durum farklı. Call of Duty'nin doğru düzgün bir rakibi yok. Rakibi olan tek seri Battlefield ancak onlar da 3-4 senede bir oyun çıkartıyor ve 2042 vakasından sonra insanlar artık BF tutkusunu kaybetmeye başladı. Battlefield 6'da ne yazık ki tüm kesime hitap etmiyor. İnsanlar hızlı ve akıcı tarzda oyun sevdiği için Call of Duty oynuyor. Call of Duty'nin yapısı nedeniyle hitap ettiği kesim farklı, BF'ninki farklı oluyor bu durumda. Tabii ki her sene oyun çıkartmanın verdiği hype'ı söylemiyorum, ister istemez insanlar heyecanlanıyor. Ancak tüm bunlardan farklı olan bir durum ise 2026'da çıkacak olan ve Call of Duty ile aynı zamana denk gelecek olan GTA 6 olayına. Eğer ki GTA 6 ertelenmezse Kasım ayında çıkış yapacak ve Call of Duty oyunlarının da yayınlandığı tarih aralığı Ekim-Kasım ayları oluyor genelde, yani çok yakın zamanda çıkış yapacaklar. Demem o ki Activision 2026'da ne planlıyorsa bu kozunu çok iyi kullanmalı yoksa oyuncuların büyük kısmını kaybedecek. Ben güçlü rakipleri ve artık işlerin değişmesi sebebiyle 2026'da çıkacak olan Modern Warfare oyununun iyi olacağını düşünüyorum çünkü başka şansları yok.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu seferde batırmazlar inşallah. Ben şahsen umutluyum.

Bu sefer de batırmazlar inşallah. Ben şahsen umutluyum.

Ben de. Infinity Ward yapıyor 2026'daki oyunu ve 4 senedir ilk defa bir oyun çıkartacaklar. Infinity Ward genelde CoD'un yapı taşı ve en büyük yeniliği bu adamların oyunlarında görüyoruz. Oyun motoru değişikliğinin yapılması da zaten direkt buna işaret. Güzel oyun çıkartacaklar gibi duruyor.

MW4ü Infinity ward geliştiriyordu. Hikaye tarafında batıracaklarını sanmam sledge hammer hikaye tarafını mahvetsede Online tarafı iyiydi MW3'ün.

Hala her sene diyor. Bence 2 senede 1 yeni oyun daha yeterli. Sırf paragöz oldukları için yapıyorlar.
Oyunu sahiplenme kiralar gibi Game Pass'den oyna iyi de ne koleksiyonculuk kaldı ne de sahiplik. 1 senelik bir oyuna 4-5 bin de basılmaz.

MW2019'dan sonra hiçbirinden tat almadım hepsi gitgide daha kötü oldu. MW2 almadım. MW3'ü aldım ama çok pişman oldum Black Ops'un zaten saçma sapan hikaye anlatımı hayaller garip saçma sapan mekanlara gitmek vs berbat.

Pek ümidim yok. Bence Battlefield daha iyi. Adamlar has özünü düzelttiler. Ve bir sonraki oyunlarında bunun üstüne koyarlar. Bence Activision'ın burnunun biraz daha sürtmesi lazım. 2 lafa inanmam. Malzeme çıksın görelim sonra gerekirse alınır veya saçma fiyatından dolayı game Pass ile bakılır. Pre order ölsem yapmam.

Hocam eline sağlık, çok güzel bir özet olmuş.

Activision'ın bu aydınlanması aslında tamamen zorunluluktan kaynaklanıyor. Yıllardır nasıl olsa rakip yok diyerek aynı oyunu ısıtıp önümüze koyuyorlardı. Ama Battlefield 6'nın vince zampella yönetiminde küllerinden doğması ve pazardan pay çalması Activision'ın paçalarını tutuşturdu.

Özellikle 2026 ve GTA 6 tespitine %100 katılıyorum.
2026 Kasım ayında GTA 6 gibi bir canavar piyasaya çıktığında, Activision eğer yine DLC tadında bir oyunla MW3 2023 faciası gibi gelirse, o oyun tarihin tozlu raflarına gömülür. GTA 6'nın çıkacağı ay, insanların başka bir oyuna 70-80$ vermesi için o oyunun devrimsel olması lazım.

Bu art arda aynı seriyi çıkarmayacağız kararı doğru ama geç kalınmış bir karar. Umarım bu rekabet ortamı biz oyunculara daha az sbmm ve daha kaliteli içerik olarak dönmeye devam eder.

Yılda bir kere, 4-5 saat senaryo oynayıp sileceğiz oyunu. Benim gibi tonla adam var, o keyfimizin de içine ağaç dikiyorlar yani. MW3 ve Black Ops senaryosu ne öyle? Yani zaten artık kaliteli bir içerik beklemiyoruz da bari o 4-5 saat adam vurup vurup çıkalım ona izin verin. MW3 faciasından sonra CoD oynamayı tamamen bıraktım ben, şu son çıkan Black Ops'a da elimi sürmedim muhtemelen de sürmeyeceğim. İnsanları enayi yerine koyuyorlar.
Yani Online tarafının daha fazla para kazandırmasını anlarım, oraya odaklanmalarını da anlarım ama zaten tasarlayacağın 5-6 saatlik bir senaryo modu, onu da bu kadar rezil yapamazsın. Azıcık özen göster. Bu kadar açgözlü, milletin cüzdanının hayalleriyle gece uyku uyuyamayan şirketlere tek kuruş kazandırmamak lazım. Korsan oyunu destekleyip reklam etmiyorum ama birisi önüme imkanını koysa şu oyunları net korsan oynarım, hiç çekinmeden söylüyorum tek 1 kuruş para verilmez bu açgözlü şirkete. Yaptıkları hiçbir açıklamaya da güvenmiyorum aynı tas aynı hamam devam edecek bu terane. Marka yerin dibine çökene veya tamamen Online olarak çıkana kadar böyle. Hayatımda hiçbir oyun firmasına bu kadar sinirlenmiyorum, bu kadar aç gözlüsünü de görmedim gerçekten. Umarım batar giderler, sevinir bir karpuz keserim üstüne keyiften.

Oyununun satılmasını isteyen oyun yapımcıları, oyuncuları dinlemek zorundadır. Dinlemeyenlerin sonu Activision ve Ubisoft gibi olur. Activision gibi firmanın yaptığı açıklamaya bak. :D Call of Duty, her sene aşırı satan seriydi bir de.

Bu sefer de batırmazlar inşallah. Ben şahsen umutluyum.

Her sene ama her sene aynı şey.

Oyununun satılmasını isteyen oyun yapımcıları, oyuncuları dinlemek zorundadır. Dinlemeyenlerin sonu Activision ve Ubisoft gibi olur. Activision gibi firmanın yaptığı açıklamaya bak. :D Call of Duty, her sene aşırı satan seriydi bir de.

CoD her türlü satar satmama olasılığı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı