Adalet mi bilgisayar programcılığı mı?

Davut Ermiş

Hectopat
Daha fazla  
2024 TYT sınavından 380 puan ve 240k yakın sıralama yaptım ve Ankara'da bilgisayar programcılığı veya adalet okumayı planlıyorum. Küçüklükten beri bilgisayar mühendisi olmak isterdim ama gücüm buna yetti. Bilgisayar programcılığı okumak çok isterim ama çoğu kişinin "atanma yok" muhabbeti yüzünden ben de adalet bölümüne yönelmiştim ancak severek okuyacağım bir bölüm değil. Bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olduktan sonra atanmak için kendimi çok geliştirmiş olmam gerektiğini duydum. Fakat devlette atanmak benim için yeterli. Mezun olduktan sonra devlette atanabilme şansım hangisinde daha kolay? Hangi bölümü yazmalıyım? Bilgisayar programcılığı yazabilirsin derseniz Ankara'da hangi üniversiteyi yazmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Bilgisayar yazılımına meraklıysan ve severek yapacağına inanıyorsan tabi ki de sevdiğin bölümü tercih etmek en mantıklısı. Fakat bu öyle bir meslek ki ne lise de okusan ne de üniversite de bölümünü okusan yeterli gelmeyecektir. En fazla sana temel-orta arası bir bilgi verecektir. Kendini geliştirirsen sürekli yazılım dalında iyi bir yerlere gelirsin bu kesin ama okuldan öğrendiğin bilgilerle kalırsan iyi yerlere gelmen zor dostum. Bilgisayar programcılığı mezunum ve e-ticaret yapıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı