Bilgisayar programcılığı mı bilgisayar mühendisliği mi?

letwindayi

Femtopat
Daha fazla  
Hatay, Karaman, Çorum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Van gibi şehirlerde bilgisayar mühendisliği okumak mı yoksa Marmara'da 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile daha iyi bir mühendisliğe geçmek mi daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
2. seçenek yapabilirseniz eğer daha mantıklı geliyor. Hatay'da okuyan arkadaşım vardı 1. sene sonunda söve söve geçiş yapmıştı(sene 2017 idi bu arada gönül isterdi ki o zamandan bu zamana gelişsin ama deprem sonrası malum). Eğer ki büyük bir şehirden gidecekseniz özellikle İstanbul gibi çok zorlanırsınız.

Son düzenleme:
Hatay, Karaman, Çorum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Van gibi şehirlerde bilgisayar mühendisliği okumak mı yoksa Marmara'da 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile daha iyi bir mühendisliğe geçmek mi daha mantıklı?

DGS'yi bence aklından geçirme eğer muhendislik oluyorsa zorlama 4 sene oku bitir kurtul.

Bilgisayar Muhendisligi daha genelgecer diye dusunuyorum. Ayrica kapsam alani daha genis olabilir. Bence bilgisayar muhendisligi.

Bilgisayar mühendisliği okursan hatay'a gelme. Hatay'lı olarak söylüyorum çok boş bir şehir. Gezecek yer yok sıkılırsın. Ama üniyi bilmiyorum.

Öğretim üyelerini incele bu üniversitelerin projelerine bak , sana bir şeyler katabilecek olanı seç . Hedefine uygun bulamazsan Marmara' ya gidersin. DGS bana göre zor bir sınav değil , kendi bölümümde bile mühendisim diye gezen niteliksizleri gördükçe diplomanında işe yaramadığı kanaatine varıyorsun . Saydığın üniler arasında bir öğrencinin sosyal aktivite ve kişisel gelişim yapabileceği tek şehir Gaziantep gibi gözüküyor . Kişisel tercihim Marmara'ya gidip DGS denemek olurdu illa 4 senelik istersen de Gaziantep'i yaz.

DGS ile mühendisliğe tamamlamak oldukça zor, eğer yapabileceğinize inanıyorsanız denenebilir. Ancak Bilgisayar Mühendisliği kazanabiliyorken bu riski göze almak mantıklı değil. Ayrıca DGS ile mühendisliğe tamamlarsanız dahi çoğu üniversite 1. sınıftan başlatıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı