Adanmış GPU belleği ve GPU arasında ne fark var?

TurtleKapluk

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar nasıl öğrenildiğini biliyorum. Fakat anlamadığım bir şey var. Adanmış GPU belleği ile GPU belleği arasında 4 GB fark var. Benim ekran kartım 2 GB mı yoksa 6 GB mı?
İsterseniz fotoğraf atabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Win+r kombinasyonu yapıp "dxdiag"yazıp, çıkan ekranı atar mısınız?

GPU-Z ile öğrenebilirsin.
1657870723308.png

Win+r kombinasyonu yapıp "dxdiag"yazıp, çıkan ekranı atar mısınız?
VRAM kısmındaki yazan değerler adanmış gpu değeri ile aynı.

Ayrıca Ben Oradan da Baktım. Pek Bir şey Bulamadım

Yine de Atayım. Belki Bir Şey olur.

Dosya Ekleri

• bandicam 2022-07-15 11-19-45-354.jpg
    bandicam 2022-07-15 11-19-45-354.jpg
    13,3 KB · Görüntüleme: 1.316
  • bandicam 2022-07-15 11-20-39-659.jpg
    bandicam 2022-07-15 11-20-39-659.jpg
    20,8 KB · Görüntüleme: 1.297
Adanmış GPU belleği, GPU'nun kendi belleği. Yani orada ne yazıyorsa, ekran kartının o kadar RAM'ı var. Paylaşılan GPU belleği, kendi raminden yetmeme ihtimaline karşı ekran kartına atanan, yetmediği durumlarda sistem tarafından ekran kartının kullanımına sunulan bellek. Direkt "GPU Belleği" yazansa, ekran kartına atanan toplam ram miktarı (Adanmış + Paylaşılan).

Adanmış GPU belleği, GPU'nun kendi belleği. Yani orada ne yazıyorsa, ekran kartının o kadar RAM'ı var. Paylaşılan GPU belleği, kendi raminden yetmeme ihtimaline karşı ekran kartına atanan, yetmediği durumlarda sistem tarafından ekran kartının kullanımına sunulan bellek. Direkt "GPU Belleği" yazansa, ekran kartına atanan toplam ram miktarı (Adanmış + Paylaşılan).
Teşekkür Ederim Anladım. Adanmış GPU belleği Arttırmak Mümkün müdür?

VRAM 2 GB yazıyor. Eğer dahili GPU varsa onu da katıyordur adanmış GPU belleğin. Bende 4 GB VRAM 4'te dahili GPU için ayrılan var, adanmış 8 GB yazıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı