Adaptör mü almak daha mantıklı yoksa Kablo mu?

KunRois

Kilopat
Daha fazla  
Geçen gün Samsung bir telefon satın aldım fakat içinde adaptör olmadığını bilmiyordum. Sadece 2 ucu da Type-C olan 25W hızlı şarj kablosu verildi. Eski telefonumdan ise 67W gücünde bir adaptör mevcut bende. Yani Samsung'un verdiği kabloyla 25W hızında şarj yapabileceğimi düşünüyordum fakat dediğim gibi 2 ucu da Type-C olduğu için adaptöre uyumlu değil. Adaptörün klasik ucu var, Type-A deniyor sanırım tam bilmiyorum.

Şimdi benim aklımda şu soru var ve sizlerden de tavsiye / öneri istiyorum.

Zaten hızlı şarj destekleyen adaptörüm var diyerek o adaptöre uygun bir ucu Type-A diğer ucu Type-C olan hızlı şarj kablosu mu almak daha mantıklı yoksa Samsung'un verdiği 2 ucu da Type-C olan kabloyu kullanabilmek için ona uygun Type-C girişli hızlı şarj adaptörü mü almak daha mantıklı? Hangisi daha ekonomik olur ve önerebileceğiniz ürünler var mı? Orijinal Samsung adaptörleri 500 Lira civarı olduğu için biraz pahalı geldi bana. Daha uygun bir seçenek veya öneriniz varsa teşekkürler...

Son olarak genelde 25W yerine 20W hızda şarj eden ürünler görüyorum. Bunların arasında çok fark olur mu?

Elindeki Samsung telefon ne? 67 Watt'lık adaptörü kullanman telefonu bu hızda şarj edeceğin manasına gelmiyor. Samsung da zaten 67 Watt destekleyen telefon yok. Ayrıca telefonunu da hızlı şarj kesin eder gibi bir durum da yok. Xiaomi 67 Watt adaptörleri Samsung uyumlu değil. Telefonu şarj eder ama beklenildiği kadar hızlı etmez.

25W yerine 20W hızda şarj eden ürünler görüyorum. Bunların arasında çok fark olur mu?
Hayır.

Adaptör daha mantıklı olur da samsung telefonlar Mi telefonlar gibi değil 67 Watt şarj almıyor.
Telefonun modeli ne?

Samsung A34 elimdeki telefon. Eski telefon POCO X3 PRO.

67W şarj edemeyeceğini biliyorum. 25W desteklediği için maksimum o kadar edecek fakat zaten elimde var olduğu için adaptör, tekrar almak biraz gereksiz geldi. Ondan sormak istedim hocam. Uyumsuz ise Samsung ile mecburen almak zorunda kalırım adaptör.

Adaptör daha mantıklı olur da samsung telefonlar Mi telefonlar gibi değil 67 Watt şarj almıyor.
Telefonun modeli ne?
A34, 25W desteklediği için o kadar eder diye düşünüyordum.

500 lira adaptör alacağına 40 liraya A101'den Type-C kablo al. A101'in kabloları çok kaliteli oluyor. Eski adaptöre takar kullanırsın.

Bunun sebebi nedir bilginiz var mı? Sonuçta gücü yetiyor.
Güçle alakalı değil. Şarj protokülüyle alakalı. Her telefon her şarj aletiyle hızlı şarj olmaz, her telefonun da şarj desteği farklı. Samsung cihazları hızlı şarj edebilmen için kullanacağın adaptörün PPS uyumlu yani Samsung protokolü desteği olması gerekli. Bu destek de bu adaptörde olmadığı için hızlı şarj etmez telefonu. Şarj protokolü de her marka için farklıdır.

Dediğim gibi bu adaptörü bu telefonunda kullanmanda bir sakınca yok, dene bakayım ne kadarlık sürede dolduruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…