Adaptör mü almak daha mantıklı yoksa Kablo mu?

Güçle alakalı değil. Şarj protokülüyle alakalı. Her telefon her şarj aletiyle hızlı şarj olmaz, her telefonun da şarj desteği farklı. Samsung cihazları hızlı şarj edebilmen için kullanacağın adaptörün pps uyumlu yani Samsung protokolü desteği olması gerekli. Bu destek de bu adaptörde olmadığı için hızlı şarj etmez telefonu. Şarj protokolü de her marka için farklıdır.

Dediğim gibi bu adaptörü bu telefonunda kullanmanda bir sakınca yok, dene bakayım ne kadarlık sürede dolduruyor.

Doğru elimde 30W Xiaomi şarj aleti var kendi cihazıma takınca hızlı şarj yazmıyor, arkadaşımda orijinal Samsung şarj aleti var onu taktığımda hızlı şarj yazıyor ekranda.

Olacağını tahmin etmiyorum çünkü biri snapdragon işlemcisine sahip diğeri mediatek işlemci markaları aynı olsaydı büyük ihtimal aynı şarj protokolünü destekleyecekleri için rahatlıkla kullanabilirdin

Eski telefonunun kablosu yok mu onu tak işte. Attan inip eşeğe binmek gibi olmuş senin şarj muhabbeti. Bekle dur artık telefon şarj olsun diye. Telefonlarda en önemli şeylerden biri bence hızlı şarj.

Eski telefonunun kablosu yok mu onu tak işte. Attan inip eşeğe binmek gibi olmuş senin şarj muhabbeti. Bekle dur artık telefon şarj olsun diye. Telefonlarda en önemli şeylerden biri bence hızlı şarj.

Maalesef hocam, o kablo çöpe gitti çünkü bayağı yıpranmıştı kopacak gibiydi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende geçen aylarda Samsung telefon aldım. Elimdeki 25W adaptörü kullanıyordum. Ancak hızlı şarj etmiyordu. Orijinal şarj aleti aldım. Şimdi hızlı şarj oluyor.

Bence adaptör alabirsin bende de xiaomi 33w adaptör vardı telefon onunla şarj ettğimde çok ısınıyordu samsung orijinal adaptörü ile 0 ısınma oluyor.

Yahu bu kutulardan şarj aletlerini çıkartmanın amacı hani çevrecilikti? Samsung ayrı protokol, Iphone ayrı protokol… ee ne anladık biz bu işten?? Bu iki marka net olarak kendi eko sistemlerini dayatıyorlar ama bu çevrecilik olarak pazarlanıyor, gerçekten harika 👏🏼

Telefon üst segment modelse orijinal al riske atma. Orta segmentse kaliteli bir kablo al kullan eski adaptörü. Süper hızlı şarj çalıştırmıyor mesela bendeki Spigen 27W sadece hızlı şarj ediyor. Diğer adaptör orijinal 25W o süper hızlı şarj ediyor mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı