Adaptör mü almak daha mantıklı yoksa Kablo mu?

67W adaptör en fazla 15W verir ortalama 9V 1.5a civarı, yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi şarj aleti ile telefon uyumsuz. 25W orijinal Samsung şarj aleti alırsan hızı fark edersin.

Konu dışı ufak tüyo: Orijinal 25W adaptör alacak olursanız pili korur özelliğini açın bataryayı %85'e sınırlar 25W'nin yarattığı yıpranmayı bir nebze azaltır.

Geçen gün Samsung bir telefon satın aldım fakat içinde adaptör olmadığını bilmiyordum. Sadece 2 ucu da Type-C olan 25W hızlı şarj kablosu verildi. Eski telefonumdan ise 67W gücünde bir adaptör mevcut bende. Yani Samsung'un verdiği kabloyla 25W hızında şarj yapabileceğimi düşünüyordum fakat dediğim gibi 2 ucu da Type-C olduğu için adaptöre uyumlu değil. Adaptörün klasik ucu var, Type-A deniyor sanırım tam bilmiyorum.

Şimdi benim aklımda şu soru var ve sizlerden de tavsiye / öneri istiyorum.

Zaten hızlı şarj destekleyen adaptörüm var diyerek o adaptöre uygun bir ucu Type-A diğer ucu Type-C olan hızlı şarj kablosu mu almak daha mantıklı yoksa Samsung'un verdiği 2 ucu da Type-C olan kabloyu kullanabilmek için ona uygun Type-C girişli hızlı şarj adaptörü mü almak daha mantıklı? Hangisi daha ekonomik olur ve önerebileceğiniz ürünler var mı? Orijinal Samsung adaptörleri 500 Lira civarı olduğu için biraz pahalı geldi bana. Daha uygun bir seçenek veya öneriniz varsa teşekkürler...

Son olarak genelde 25W yerine 20W hızda şarj eden ürünler görüyorum. Bunların arasında çok fark olur mu?
Kablo olarak bunu alabilirsiniz xiaomi kablo bende kullanıyorum.

Telefonun kaç voltta 25W aldığını öğrenin, adaptör aynı voltajda aynı akımı verebiliyorsa 25W ile şarj edebilirsiniz.

Şarj teknolojileri aynı olmadığı için sorun çıkarabilir ama ben tavsiye etmem. Adaptör alman daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı