Adata Legend 700 aşırı sıcak çalışıyor

feelsbadman

Hectopat
Hocam ekran kartını %100 yüke soksam 66 derece olurken, Adata Legend 700 SSD'im boşta bile 40-50 derece. Yük altında 60 dereceye çıkıyor, sonra kendini sınırlandırıyor.
SATA Samsung SSD imden daha çok verim alıyorum, galiba SSD'in kendi heatsinki olması lazım, sistemi hazır aldım. Anakartım B660M-K SSD kendini sınırlıyor gibi, kapatabilir miyim yoksa tamamen çöp olduğundan mı böyle yapıyor. Ayrı bir heatsink mi almalıyım?

Uğraşmaya değmeyecek bir disk. Özellikle Seagate (FireCuda modeli hariç), Adata gibi bilinen fakat dandik ürünler üreten markalardan uzak durun derim.

Uğraşmaya değmeyecek bir disk. Özellikle Seagate (FireCuda modeli hariç), Adata gibi bilinen fakat dandik ürünler üreten markalardan uzak durun derim.

Adata'nın M.2 SSD'lerinin her modelinde böyle bir sorun yok.
1 yıl Adata XPG SX8200 Pro 512 GB kullandım.
Tek eksiği PCI-e 3.0 desteğiyle gelmiş olması.
Herhangi bir sıcaklık sorunu yaşamadım ve termal pad ile beraber geliyordu M2 SSD.

Nasıl yani hocam, diski çıkarayım mı şimdi? Çoktan aldım, ısınma sorununu nasıl çözebilirim. Kendim üflemeyeceğim, uğraştıracak bir durum olduğunu sanmıyorum.

Nasıl yani hocam, diski çıkarayım mı şimdi? Çoktan aldım, ısınma sorununu nasıl çözebilirim? Kendim üflemeyeceğim, uğraştıracak bir durum olduğunu sanmıyorum.

Hocam M.2 SSD niz için Termal pad mevcutsa onu kullanın eğer yoksa iade edebilme durumu varsa M.2 SSD'yi iade etmenizde fayda var.
1 yıl Adata XPG SX8200 Pro 512 GB kullandım ve sorun yaşamamıştım.
Sadece belli modellerde bu sorunların yaşanması gayet normal.
Yani belli modellerde bu şekilde kronik sorunlar yaşanabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı