ADATA SU 630 %96 sağlığa düştü

DarK_S4ys

Centipat
Katılım
14 Haziran 2020
Mesajlar
18
ssda.JPG
hd tunepro.JPG


SSD'yi alalı yaklaşık 11 ay oldu (2 yıllık garantisi hala duruyor.). Disk Sentinel ve HD Tune Pro'da böyle diyor. Ne yapmalıyım, garantiye gönderebilir miyim?

96 oldu şimdi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlık %28 gösteriyor. Garantiye gönderin. O SSD kronik sorunlu zaten keşke almadan önce buraya sorsaydınız.
Geçen yılki mesajları okursanız ADATA markası SU800 ile adını duyurduğundan tüm modelleri Technopat kullanıcıları tarafından öneriliyordu. WD Green alacaklara performansı düşük diyerek ADATA SU630/SU650 modelleri önerildi. :)

Bu arada disk utanmasa garanti bitmeden ömrünü tamamlayacak. (Sentinel kullanılan kadar daha ömür biçmiş, 20 ay filan gidecekmiş yani...) 1 yılda bu kadar hasarlı sektör normal değil. Verileri yedekleyip garanti yoluyla diski değiştirin.
 
Geçen yılki mesajları okursanız Adata markası SU800 ile adını duyurduğundan tüm modelleri Technopat kullanıcıları tarafından öneriliyordu. WD Green alacaklara performansı düşük diyerek Adata SU630/SU650 modelleri önerildi. :)

Bu arada disk utanmasa garanti bitmeden ömrünü tamamlayacak. (Sentinel kullanılan kadar daha ömür biçmiş, 20 ay falan gidecekmiş yani..) 1 yılda bu kadar hasarlı sektör normal değil. Verileri yedekleyip garanti yoluyla diski değiştirin.

Nasıl yani sentinel kullan mıyim mi?
 
Tarama yaptırınca bad sector çıkmıyor?(Bad sector olmayınca garantide değişim yapılmıyor)
Hocam diskinizde bad sector oluşması için Sentinel verisine göre kullandığınız süre kadar daha kullanmalısınız. Bu disklerde çok sayıda yedek sektör mevcut. Bozulanların yerini yedekler alıyor. Sizde yedek sektör sayısı çok hızlı bir azalışa girmiş ki sağlık durumu çok kötü görünmekte. Sentinel'den ekran görüntüsü alıp çıktısıyla garantiye yollayınız. Sorun açık şekilde ortada, diski değiştireceklerdir.
 
Hocam diskinizde bad sector oluşması için sentinel verisine göre kullandığınız süre kadar daha kullanmalısınız. Bu disklerde çok sayıda yedek sektör mevcut. Bozulanların yerini yedekler alıyor. Sizde yedek sektör sayısı çok hızlı bir azalışa girmiş ki sağlık durumu çok kötü görünmekte. Sentinel'den ekran görüntüsü alıp çıktısıyla garantiye yollayınız. Sorun açık şekilde ortada, diski değiştireceklerdir.

Pekala ilginiz için teşekkür ederim en kısa sürede garantiye vereceğim yardımlarınız için teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı