Adata SU630 SSD 55 derece oldu

467838

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Türkiye, Konya
1689969793939.png

Yaklaşık 2 yıldır 47 derece üstünü görmemişti SSD. Bugün 55 derece gördüm. Bu SSD'nin böyle olmasını bekliyordum fakat uzun süredir olmayınca unutmuştum bu sorunları. Yeni bir deneyim konusu açmak yerine direkt böyle konu açayım dedim. Almayın aldırmayın bu SSD'yi.

O SSD komple her yandan sorunlu bir model ısınma olsun, SSD sağlığı olsun, ömrü olsun. Gerçekten şu an piyasada satılmamalı bile.

O kadar da abartmayın. 4 yıldır SU650 modelini kullanıyorum, sağlığı hala %100, herhangi bir hatası yok, hızları da ilk günkü gibi. Sadece boşta ve yükte biraz sıcak çalışıyor ama o da çok dert değil.

1689970470554.png

O kadar da abartmayın. 4 yıldır SU650 modelini kullanıyorum, sağlığı hala %100, herhangi bir hatası yok, hızları da ilk günkü gibi. Sadece boşta ve yükte biraz sıcak çalışıyor ama o da çok dert değil.

Eki Görüntüle 1871489
SU650 değil de 630 problemli diye biliyorum. Tabii 650 de biraz ısınıyor ama 630 kadar vahim durumda değil.
Normal değerler sayılır. Tabii biraz sıcak ama problem yaratacak sıcaklıkla değil.

Eki Görüntüle 1871489
Demekki size denk gelmemiş ama gerçekten çok fazla sıkıntı yaşayan gördüm.

SU650 değil de 630 problemli diye biliyorum. Tabii 650 de biraz ısınıyor ama 630 kadar vahim durumda değil.
Normal değerler sayılır. Tabii biraz sıcak ama problem yaratacak sıcaklıkla değil.

630 yokken 650'ye de böyle diyorlardı, şimdi ne oldu da tam tersi oldu. :D

Eki Görüntüle 1871474

Yaklaşık 2 yıldır 47 derece üstünü görmemişti SSD. Bugün 55 derece gördüm. Bu SSD'nin böyle olmasını bekliyordum fakat uzun süredir olmayınca unutmuştum bu sorunları. Yeni bir deneyim konusu açmak yerine direkt böyle konu açayım dedim. Almayın aldırmayın bu SSD'yi.
Dostum 2 yıl boyunca bunu mu takip ettin? 2 yıl boyunca sorun çıkarmamış 2 yıl sonra ısınınca almayın aldırmayın diyorsun. Sorun bile değil oysa ki. 70 dereceyi görmemiş 80 dereceyi görmemiş. 55 derece yahu bu. Gayet normal. Disk güzel olsa bu güzel diyerek övmezsiniz ama en ufak hatada almayın aldırmayın diyorsunuz. Alemsin hocam.

Eki Görüntüle 1871489

Hocam şu ana kadar çok sorunum yoktu fakat ısınmaya bağlı olarak droplar artıyor ve bu da sinir ediyor.
@kopkeliekmek 2 yıldır bunun deneyim konularını açıyordum ve bunu SSD sorunlu olduğu için yapıyorum. Bunu bana demeniz biraz absürt olmuş. SSD'yi aldığım bilgisayar ile kullanmaya başladım ve değiştirmek için bütçem yoktu. İşin özüne gelirsek; SSD iyi olursa överim ama kötü olursa da gömmesini bilirim.

Hocam şu ana kadar çok sorunum yoktu fakat ısınmaya bağlı olarak droplar artıyor ve bu da sinir ediyor.
@kopkeliekmek 2 yıldır bunun deneyim konularını açıyordum ve bunu SSD sorunlu olduğu için yapıyorum. Bunu bana demeniz biraz absürt olmuş. SSD'yi aldığım bilgisayar ile kullanmaya başladım ve değiştirmek için bütçem yoktu. İşin özüne gelirsek; SSD iyi olursa överim ama kötü olursa da gömmesini bilirim.
Bende pahalı bir M.2 disk sandım. SATA SSD'ymiş. 55 derece gayet normal. Bunu allayıp pullayıp gömmesini bilirim diyerek kötülemeniz hoş değil. 65 dereceye kadar normal üstüne çıkarsa zararlı. SSD'nin sıcaklığını 2 yıl boyunca takip etmişsiniz. Pahalı bir ürün değil ki bu. 990 Pro almıyorsun burada. Basit bir SATA SSD. Hafife almıyorum, alaya almıyorum yanlış anlamayın. Aldığınız ürün belli. 55 derece ile sıcaklığa bağlı drop yemezsin. SSD'ye suç atıyorsun burada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı