Adata SU650 120GB Test Sonuçları

Sağlık durumu ne alemde peki? Sorunu çözmenize sevindim. AHCI mi ayarlı değildi BIOS da acaba?
AHCI ayarlıydı. Özellikle kontrol ettim. Başka bir şey değiştirdim. Hatta BIOS'tan çıkarken de uyarı geldi. Ama ne olduğunu hatırlamıyorum işte. Dikkat etmedim. Sağlık durumu da iyi.

Hocam bende 240GB kullanıyorum. HDD Sentinel ile kontrol etmiştim ömrü %47 kalmış fakat performans %100 görünüyordu. SSD'yi alalı 7-8 ay oldu ve ilk resimdeki kutuyla gelmişti bana
Hocam o zaman sizde bi BIOS'u kurcalayın derim. Ayrıca Adata'nın yazılımından optimizasyon ayarlarını da yaparsan iyi olur.
AHCI ayarlıydı. Özellikle kontrol ettim. Başka bir şey değiştirdim. Hatta BIOS'tan çıkarken de uyarı geldi. Ama ne olduğunu hatırlamıyorum işte. Dikkat etmedim. Sağlık durumu da iyi.
İlginç, S.M.A.R.T ayarları mı kapalıydı da sağlık kısmı o yüzden mi sorunlu gösterdi acaba... Neyse en azından problemi çözdünüz.

Son düzenleme:
İfadeler: GKD
Gigabyte'nin düşük fiyatlı SSD'leri piyasaya sürmesinden sonra SU650 yerine alternatif geldi bence.

Bildiğim kadarıyla onlar 3DNAND değiller. Yanlış biliyor da olabilirim, hangi modeli tam olarak?
Direk Gigabyte model ismi vermemişler şu anlık. Doğrudur 3DNAND özelliği yok ama Adata SU650 ile de sorun yaşayanlar çok. Gerçi yeni seri ile dedikleriniz düzeltildi bir nevi. Şimdi baktım fiyatları 100-120 civarlarında sanıyordum 170 TL falanmış. O fiyata da SU800 daha mantıklı.

120-130TL arasına bulunabiliyor SU650, 3DNAND'lı olupta en uygun fiyatlı olan SSD şimdilik bu. Belki 10-20TL daha verilip Crucial BX500 alınabilir. Ancak o SSD'nin donanımını bilmiyorum, SU650 ile kıyaslanırsa ne durumdadır bir yorum yapamayacağım. Ama daha iyi bir marka diyorlar Crucial için.

Temiz kurulum ve bu düzeltmeden sonra sistemin -kapanış hızı özellikle- hızı gözle görülür şekilde arttı. Keşke neyi değiştirdiğime dikkat etseydim.

Temiz kurulum ve bu düzeltmeden sonra sistemin -kapanış hızı özellikle- hızı gözle görülür şekilde arttı. Keşke neyi değiştirdiğime dikkat etseydim.
Siz yine de ara ara hız testini yapın, belki de geçici bir çözüm olmuştur. Sorun yaşarsanız beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhaba, bende de 240 GB olan modeli mevcut. Aldığım değerler bu şekilde.
Herhangi bir sorun var mıdır sizce?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    15,9 KB · Görüntüleme: 75
Merhaba, bende de 240 GB olan modeli mevcut. Aldığım değerler bu şekilde.
Herhangi bir sorun var mıdır sizce?
Aldığınız değerler normal gibi, bir sıkıntı yok. Ek olarak Adata'nın yazılımıyla SSD optimizasyonunu yapmayı unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…