ADATA SU650 240 GB SSD Mavi Ekran ve BIOS'ta Gözükmüyor

Kheron

Megapat
Daha fazla  
12/08/2018 tarihin'de n11.com dan teknoloji-market isimli mağazadan aldığım Adata SU650 240 GB SSD dün birden bire mavi ekran hatası verdi, ve bütün çabalarıma rağmen hiçbir şekilde masaüstüne ulaşamadım. Her açılışta your PC ran into a problem and needs to restart ismin de mavi ekran hatasını aldım. Son çare olarak HDD'ye Windows kurarak bilgisayarı açabildim ama ne yazık ki bilgisayar SSD'yi hiçbir şekilde görmüyor ne BIOS'ta ne de aygıt yöneticisinde. Farklı bilgisayarda da denedim maalesef durum aynı. Veri kaybı yaşadım manevi zarara uğradım sosyal de biraz araştırma yaptığım da bu SSD'den benim gibi benzer sorun yaşayıp canları yananlar varmış anladığım kadarıyla. Satın alımından sonra aradan geçen 1 yıl var benim bu SSD'yi iade edebilme gibi bir seçeneğim var mı? Benzer durum yaşayanlar nasıl bir yol izlediler bilgilendiren olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@HakanCT Cihazın bozuk olup olmadığını deneyerek öğrenmek zorunda Hakan. Belki basit bir hatadır. Neticede elektronik bir parça. Doğrudan git iade et demeyi çok uygun bulmuyorum.

@HakanCT Cihazın bozuk olup olmadığını deneyerek öğrenmek zorunda Hakan. Belki basit bir hatadır. Neticede elektronik bir parça. Doğrudan git iade et demeyi çok uygun bulmuyorum.
Belki basit bir hatadır diye bir durum yok. SSD bozuksa bozuktur tamir de olmuyorlar. ADATA SU630 ve 650 modelleri sorunlu. Onlarca konu gördük.

Evet SSD sorunlu. 7 aya yakın kullanıyorum SSD'yi yüke soktuğumda direkt patlak vermeye başlıyor zaten. Aşırı yavaşlamalar hatta bazen direkt donduruyor bilgisayarı arada bir geliyor gidiyor zar zor kendine geliyor.

SSD'yi dün kargolayarak teknik servisine göndermiştim az önce durumunu kontrol ettiğim de böyle bir bilgiye yer verilmiş.

Soruma gelecek olursam, benim bu resmi direkt olarak satıcıya mı ulaştırmam gerekiyor iade işlemi için. Bu yeterli olur mu? Yoksa teknik servis ürünü tekrar bana mı gönderecek satıcıya kargolamam için?

Nasıl işliyor bu süreç acaba

@HakanCT

Ekran Alıntısı.PNG

SSD'yi dün kargolayarak teknik servisine göndermiştim az önce durumunu kontrol ettiğim de böyle bir bilgiye yer verilmiş.

Soruma gelecek olursam, benim bu resmi direkt olarak satıcıya mı ulaştırmam gerekiyor iade işlemi için. Bu yeterli olur mu? Yoksa teknik servis ürünü tekrar bana mı gönderecek satıcıya kargolamam için?

Nasıl işliyor bu süreç acaba

@HakanCT

Eki Görüntüle 441869
Önce satıcıya ulaşın sonra ithalatçı firmaya. İade yapmak zorundalar.

Ayrıca bu konuya da göz atmanızı öneririm:

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı