Şöyle de olabilir,Dostum güzel yazmışsın ancak cayma hakkın geçtikten sonra aracı ile değil satıcı ile muhatap olmak durumunda kalıyorsun. Satıcı ise sorunlu ürünü geri alıp sorunsuz ürünü adresine kargolamış; ve netice itibariyle sorunsuz şekilde kullanıyorsun. Hepsiburada.com bu noktada hiçbir şey yapamaz sana.
Sen THH başvurusu yapıp şunu yazmalısın;
Eğer bu şekilde belirtirsen iadeni onaylayacaklardır, zaten ürünü yeni almışsın. Yeni aldığının da özellikle üstüne bas. 1 sene kullanıp iade etmiyorum, daha 1 ay bile olmadı yaz.
Evet, bende yaşamıyorum. Sorunsuz şuan. Allah kaza bela verdirmesin.[emoji3]Tek sorun yaşamayan benim sanırım.
Aynen öyle, zaten iade verecek olan satıcı iade verir. Vermeyecek olanı ise 40 dereden su getirsen ikna edemezsin. Onların hakkından THH geliyorŞöyle de olabilir;
X tarihinde X firmadan ADATA SU650 x GB modelini aldım. Bu sorun kronik olarak SU650 serisinde mevcut. Ürünün yazma/okuma hızları düşüyor ve ısı değerleri hiç inmiyor. Verilerimi kaybetme ihtimalim de var, ve bilindiği gibi bozulan SSD'lerden veri kurtarmak bozulan HDD'den veri kurtarmaktan daha zor. Ürün ilk 6 ay içerisinde bozuldu ve ilk 6 ay içerisinde bozulan ürünler 6502 sayılı kanuna göre ayıplı mal sayılır ve bunu kanıtlamak satıcıya aittir. Ayrıca bu kanunda seçimlilik hakları kısmında sözleşmenin iptal edilebilip ürünün iade edilebileceği yazmaktadır. Ürünün para iadesinin yapılmasını arz ederim.
@SGMS Senden rica etsem bu konudan devam edebilir misin? Mecburen THH ile alacaksın hakkını; Tüketici Hakem Heyetine Başvuru Rehberi - Technopat Sosyal
--------------------
Arkadaşlar ben de iade için geri göndermiş bulunuyorum ürünü. Değişimi kabul etmeyeceğimi peşinen belirttim. Zorluk çıkartmaları halinde "THH ile nasıl iade alınır", onun da konusunu açarız SU650 için
Aynen öyle, zaten iade verecek olan satıcı iade verir. Vermeyecek olanı ise 40 dereden su getirsen ikna edemezsin. Onların hakkından THH geliyor