Adata SU650 kronik sorun

• Konuyu başlatan iJAWS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 254
  • Görüntüleme 32.667
394199
394200
Adamlara not yazdım farklı model ile değişim sağlayın diye telefonlada arayıp belirttim ve yine aynı model...

Bende ADATA SU650 480 GB modeli var. Bende de drop sorunu var, disk içinde kopyalama yaptığım zaman hız 1 mb/saniyeye kadar düşüyor. Çok uygun fiyata almıştım. Böyle olması üzdü gerçekten. ADATA'nın SU650 modeli için koşulsuz şartsız iade yapması gerekiyor bence artık.

Bende hepsiburadaya bugün gönderdim. Son yaptığım Atto benchmark testinde yazma hızı 80 MB'dı. Okuma hızı 500 küsür MB'dı. Şuan WD 1 TB 5200 RPM HDD kullanıyorum. Hızları neredeyse aynı gibi. 😀
Dostum güzel yazmışsın ancak cayma hakkın geçtikten sonra aracı ile değil satıcı ile muhatap olmak durumunda kalıyorsun. Satıcı ise sorunlu ürünü geri alıp sorunsuz ürünü adresine kargolamış; ve netice itibariyle sorunsuz şekilde kullanıyorsun. Hepsiburada.com bu noktada hiçbir şey yapamaz sana.

Sen THH başvurusu yapıp şunu yazmalısın;

Eğer bu şekilde belirtirsen iadeni onaylayacaklardır, zaten ürünü yeni almışsın. Yeni aldığının da özellikle üstüne bas. 1 sene kullanıp iade etmiyorum, daha 1 ay bile olmadı yaz.
Şöyle de olabilir,
X tarihinde X firmadan ADATA SU650 x GB modelini aldım. Bu sorun kronik olarak SU650 serisinde mevcut. Ürünün yazma/okuma hızları düşüyor ve ısı değerleri hiç inmiyor. Verilerimi kaybetme ihtimalim de var, ve bilindiği gibi bozulan SSD'lerden veri kurtarmak bozulan HDD'den veri kurtarmaktan daha zor. Ürün ilk 6 ay içerisinde bozuldu ve ilk 6 ay içerisinde bozulan ürünler 6502 sayılı kanuna göre ayıplı mal sayılır ve bunu kanıtlamak satıcıya aittir. Ayrıca bu kanunda seçimlilik hakları kısmında sözleşmenin iptal edilebilip ürünün iade edilebileceği yazmaktadır. Ürünün para iadesinin yapılmasını arz ederim.

Son düzenleme:
ADATA SU650 GT-R 240GB modelini teknobiotik üzerinde 200 lira karşılığında satın aldım zira, 3 aylık SSD son 3-5 gün içinde BOOT problemi BİOS atma gibi problemler yaşattı. Teknobiotik ürünü kendilerine yollamam için hızlıca geri dönüş yaptı şehir dışındayım geldiğimde ürünü yollayacağım..
Ara sıra boot problemi SSD görünmeme ve sistem açılmama problemi cidden çok üzücü..
Onun dışında okuma yazma oranları forumdakiler gibi sağlıklı,40C üzerinede çıktığını'da göremedim.

Arkadaşlar bende aynı sorunu yaşadığımı forumda açtığım bir konuyla belirtmiştim ama bu konu Adata sorun yaşayanlar derneği gibi olmuş ondan buraya da yazmak istedim :) . Adata SU650 240 gb aldım 1 ay önce sıfır sistemle. İlk haftasında sorunlar yavaştan boy gösterdi önemsemedim ama daha sonra masaüstünde klasörler arası geçişte bile donma yemeye başlayınca garantiye gönderdim . Garantiden de beklediğim gibi sorun bulunamadı cevabı aldım. Halbuki bu arada gerçekten mağdur olmamak adına sisteme Seagate in 1TB 7200 rpm hddsini sıfır olarak alıp taktım ve hiçbir sorun gözlemlemedim. Ssd ile yaşadığım tüm sorunlar yokoldu. Aracı firma ile telefondaki konuşmamda tekrar garantiye göndersem 5-6 saat inceleyip aynı cevabı verirler gibi saçma bir cevapta aldığımı belirtmek isterim. HDTune programındaki dalgalanmalar sıfıra çakılmalar o açtığım konuda mevcut linkinide buraya bırakıyorum. Sizden fikirlenizi bekliyorum. Bir çok arkadaşında belirttiği gibi artık saatli bomba gibi bakıyorum bu ssdye sınavlarım yaklaşıyo aynı zamanda çalışıyorum gerçekten hem zaman hem veri kaybı yaşamaktan korkuyorum...

@SGMS Senden rica etsem bu konudan devam edebilir misin? Mecburen THH ile alacaksın hakkını; Tüketici Hakem Heyetine Başvuru Rehberi - Technopat Sosyal
--------------------
Arkadaşlar ben de iade için geri göndermiş bulunuyorum ürünü. Değişimi kabul etmeyeceğimi peşinen belirttim. Zorluk çıkartmaları halinde "THH ile nasıl iade alınır", onun da konusunu açarız SU650 için :)
Şöyle de olabilir;
X tarihinde X firmadan ADATA SU650 x GB modelini aldım. Bu sorun kronik olarak SU650 serisinde mevcut. Ürünün yazma/okuma hızları düşüyor ve ısı değerleri hiç inmiyor. Verilerimi kaybetme ihtimalim de var, ve bilindiği gibi bozulan SSD'lerden veri kurtarmak bozulan HDD'den veri kurtarmaktan daha zor. Ürün ilk 6 ay içerisinde bozuldu ve ilk 6 ay içerisinde bozulan ürünler 6502 sayılı kanuna göre ayıplı mal sayılır ve bunu kanıtlamak satıcıya aittir. Ayrıca bu kanunda seçimlilik hakları kısmında sözleşmenin iptal edilebilip ürünün iade edilebileceği yazmaktadır. Ürünün para iadesinin yapılmasını arz ederim.
Aynen öyle, zaten iade verecek olan satıcı iade verir. Vermeyecek olanı ise 40 dereden su getirsen ikna edemezsin. Onların hakkından THH geliyor :)

Son düzenleme:
@SGMS Senden rica etsem bu konudan devam edebilir misin? Mecburen THH ile alacaksın hakkını; Tüketici Hakem Heyetine Başvuru Rehberi - Technopat Sosyal
--------------------
Arkadaşlar ben de iade için geri göndermiş bulunuyorum ürünü. Değişimi kabul etmeyeceğimi peşinen belirttim. Zorluk çıkartmaları halinde "THH ile nasıl iade alınır", onun da konusunu açarız SU650 için :)

Aynen öyle, zaten iade verecek olan satıcı iade verir. Vermeyecek olanı ise 40 dereden su getirsen ikna edemezsin. Onların hakkından THH geliyor :)

Sıkıntı şuradaki bana gerçekten sıkıntılı bir ürünü sorun bulunamadı deyip geri göndermeleri. SSD 60 derecelerden aşağı inmiyor. SSD Test programlarının hali ortada. Klasörler arasında bile donmalar yaşıyordum ve HDD ile bu sorunların hiçbirini yaşamadım. Şimdi ben sisteme tekrar takıp tekrar formatla uğraşmak hiç istemiyorum. Onarıp gönderdik deseler bir umut denerdim ama o da yok. Tekrar garantiye göndermeli miyim? Yoksa direk THH ye mi yazayım ? Ürün elimdeyken.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı