Adata SU650 kronik sorun

• Konuyu başlatan iJAWS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 254
  • Görüntüleme 32.413
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Ürünü hepsiburada üzerinden hepsiburada satıcısından satın almıştım.
Valla bilemiyorum, ben direkt iade edip cihazın ısınma sorunu ve sistemde donma tekleme yaptığını yazmıştım açıklamaya. Daha sonrasında cihaz satıcı firmaya ulaşınca firma tarafından iade talebim reddedildi. Güya sorun yokmuş, gel gör ki başka cihaz vermişler bana. Bunda şu an için sorun yok ancak ne güvenim kaldı ne hevesim. Saatli bomba gözüyle bakıyorum resmen...

Valla bilemiyorum, ben direkt iade edip cihazın ısınma sorunu ve sistemde donma tekleme yaptığını yazmıştım açıklamaya. Daha sonrasında cihaz satıcı firmaya ulaşınca firma tarafından iade talebim reddedildi. Güya sorun yokmuş, gel gör ki başka cihaz vermişler bana. Bunda şu an için sorun yok ancak ne güvenim kaldı ne hevesim. Saatli bomba gözüyle bakıyorum resmen...
Geçmiş olsun, ürünü alalı 6 ay olmadı ise tüketici hakem heyeti başvurusu yapabilirsiniz. İlk 6 ay içerisinde bozulan bir ürün alındığı tarihten itibaren arızalı sayılır. İade ve değişim hakkına sahip olursunuz.

Bak şuan sırf meraktan sistem topladığım bir arkadaşın evlerine ziyarete geldim :) Kendisi çatır çutur kullanıyor problemsiz. Birazdan kendi diskimi de takıp test edeceğim. Problemin kaynağını bulmaya çalışıyorum. Çünkü benim diskte de kesintiler fark ettim bu konudan sonra. Bu disk kusursuz çalışıyor şuan.

SU650 240GB YUSUF SORUNSUZ.jpg

SU650 240GB Disk mark.jpg

Bak şuan sırf meraktan sistem topladığım bir arkadaşın evlerine ziyarete geldim :) Kendisi çatır çutur kullanıyor problemsiz. Birazdan kendi diskimi de takıp test edeceğim. Problemin kaynağını bulmaya çalışıyorum. Çünkü benim diskte de kesintiler fark ettim bu konudan sonra. Bu disk kusursuz çalışıyor şuan.

Eki Görüntüle 392725

Eki Görüntüle 392730
Ne zamandır kullanılıyor bu SSD?
Ayrıca grafikteki dalgalanmalar sıkıntılı gibi gözükmüyor mu sizce de?

Son düzenleme:
5 ay kadar zamandır kullanılıyor. HD Tune programındaki o dalgalanmalar problem teşkil etmiyor. Aksine çok iyi değerler. Ancak gerçek hayatta C: diskinden yine C: diskine büyük bir dosya kopyalamaya çalıştığınızda; yazma hızı 20MB/s seviyelerine kadar geriliyor; sağlam dediğimiz diskte bile; yine de ortalama 150-200 sağlıyor.

Benim diskte test ettiğimizde HD Tune programında zaten tökezliyor. Dosya kopyalama işleminde ise tamamen şehit oluyor :) Buna karşılık karşı tarafın diskinden kendi diskime veri kopyaladığımda 370-380 havada uçuşuor :)

Yani bu 450-500MB gibi değerler; SSD'nin en işine gelen ortam ve şartlarda sunulabiliyor. Bundan ötürü bir diski alırken Crystal Disk Mark programında aldığı ortalama değerlere ve en düşük okuma - yazma değerlerine bilhassa dikkat etmek gerekiyor.

Ben kendi diskimin iadesini gerçekleştirip Samsung 860'a geçeceğim en yakın zamanda.

Son düzenleme:
Benim CRYSTAL DİSK MARK sonuçlarım;

GÖKHAN CRYSTAL DİSK.jpg

Arkadaşımın CRYSTAL DİSK MARK sonuçları;

SU650 240GB Disk mark.jpg

Benim HDD Tune değerlerim;

GÖKHAN HDDTUNE.jpg

Arkadaşımın HDD Tune sonuçları;

SU650 240GB YUSUF SORUNSUZ.jpg

Bakınız disk içerisinde veri kopyalama işlemi yapmaya kalktığınızda tamamen kopuyor transfer. Ve bunun ne işlemci ne hangi SATA portu veya teknolojisini veya işletim sistemini kullandığınızla bir alakası olduğunu zannetmiyorum.

Gökhan transfer.jpg

Sonuç; Benim diskimde de optimizasyon sorunları var; gündelik hayatta veya oyunlarda en ufak rahatsızlık yaşatmasa da. Ancak arkadaşımın diski de bazı senaryolarda çok da iyi performans sergilemiyor. Yine de gündelik kullanım için ucuz ve son derece performanslı bir disk. Kendi diskimde problem olmasa kullanmaya devam ederdim ancak bu şekilde mümkün değil. Alalı bir iki hafta oldu, kullanmaya fırsat bile bulamadım zaten yoğunluktan; yeni yeni fark ediyorum sizin dikkatinizle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı